Segons informa La Vanguardia, l’alcaldessa de Dosrius, Sílvia Garrido va renunciar per a sumar-se a una candidatura unitària, pel que David Bote serà proclamat Primer Secretari del PSC del Maresme el 29 de febrer

Sílvia Garrido i David Bote després del Consell d'Alcaldes del Maresme (Fede Cedó)
Sílvia Garrido i David Bote després del Consell d’Alcaldes del Maresme (Fede Cedó)

L’alcalde de Mataró, David Bote, va fer lliurament de més de 200 avals i va quedar proclamat com a únic candidat a Primer Secretari de la Federació del Maresme. En les primàries també va presentar la seva precandidatura l’alcaldessa de Dosrius, Sílvia Garrido, que va presentar la seva renúncia fruit de l’acord que van signar totes dues precandidatures per a sumar en una candidatura unitària que reflecteixi la realitat de la comarca.

Com que la taula va comunicar que només un candidat va fer lliurament dels avals, David Bote va quedar proclamat automàticament candidat i la seva candidatura serà ratificada en el pròxim Congrés de la Federació, el 29 de febrer.

Pas al costat de Xesco Gomar

Recordem que el primer secretari del PSC al Maresme, Xesco Gomar, que també és regidor de l’Ajuntament de Mataró i diputat president de l’Àrea de Medi Ambient en la Diputació de Barcelona, ha decidit “fer un pas al costat” pel que va anunciar que no presentaria candidatura a les primàries per a la primera secretària de la Federació del Maresme del PSC, deixant passo als candidats que puguin rellevar-li, en aquest cas dos alcaldes que han presentat les seves candidatures, David Bote (Mataró) que compta amb els vots de la seva potent agrupació i Sílvia Garrido (Dosrius).

Xesco Gomar va comunicar la seva decisió a l’executiva del PSC Maresme després de tres anys al capdavant del partit. Assegura que “ha estat un honor representar als més de 700 militants” amb els quals compta la comarca. “Ara toca fer un pas al costat” assegura en un comunicat, convençut que la decisió “és el millor per a l’organització” tenint en compte que les seves noves obligacions li ocupen molt temps que no podria dedicar al partit. En el mateix comunicat espera que la construcció d’un nou projecte col·lectiu “compti amb la unanimitat de tod@s”.

L’encara primer secretari, assegura que el seu compromís i implicació no les condicionen “les meves responsabilitats en el partit, ni en l’administració” sinó que el seu compromís resideix “en les idees que aquesta organització ha defensat sempre”. Uns valors que assegura “em mantindran vinculat fins a l’últim dels dies de la meva vida al Partit Socialista de Catalunya”.

David Bote, per part seva, va assegurar que es reuniria amb Sílvia Garrido perquè “estic segur que tindrem molts punts en comú”. En aquest sentit, un dels objectius que es fixa l’alcalde de Mataró és reforçar la Federació PSC amb l’horitzó en el 2023, dinamitzar l’accés de la militància a les decisions polítiques, impulsar el projecte socialista a la comarca i millorar la participació dels afiliats en les decisions col·legiades.

Xesco Gomar, primer secretari del PSC al Maresme (PSC)
Xesco Gomar, primer secretari del PSC al Maresme (PSC)