La Junta de Portaveus, celebrada el dilluns 3 de febrer, es varen presentar tres Declaracions Institucionals. L’única que es va aprovar va ser la presentada pels grups municipals del PSC i d’En Comú Podem de rebuig a la supressió dels Jutjats de Violència contra la Dona. La proposta es va aprovar amb els vots a favor del PSC, d’En Comú Podem, d’ERC i de Ciutadans i els vots en contra de Junts per Mataró

El dilluns tres de febrer en Junta de Portaveus es va presentar tres Declaracions Institucionals. Els grups municipals del PSC i d’En Comú Podem van presentar una Declaració Institucional en rebuig a la supressió dels Jutjats de Violència contra la Dona. La proposta es va aprovar amb els vots a favor del PSC, d’En Comú Podem, d’ERC i de Ciutadans i els vots en contra de Junts per Mataró.

Els dos portaveus dels grups proposants, Xesco Gomar per part de Socialistes de Mataró i Sarai Martínez  per part d’En Comú Podem Mataró, enfaticen que amb si es comarcalitzen els jutjats de violència de gènere poden desaparèixer a nivell local alguns d’aquests organs, fet que provocarà més saturació de la justícia i que les dones que vulguin denunciar no tinguin un jutjat a prop. Francesc Teixidó planteja que de produir-se la reorganització a les víctimes se les allunyaria del servei. Cristina Sancho, portaveu de Ciutadans denuncia a més a més el colapsa dels jutjats i amb aquesta mesura empitjoraria el servei.

Per la seva part, la regidora de Junts per Mataró, Isabel Martínez, ha assegurat que la seva formació ha votat en contra perquè la Declaració “queda curta i és errònia”. Martínez assegura que amb la proposta del TSJC es vol especialitzar jutjats que siguin mixtes i que per les víctimes puguin anar a jutjats que estiguin especialitzats en violència de gènere. A més, també destaca que qui té competències per designar els jutjats de violència de gènere és l’Estat espanyol i que per tant és competència del govern de coalició entre el PSOE i Unidas Podemos. Martínez considera que el que s’ha de fer és dotar més recursos per acompanyar les víctimes.

Document: Declaració Institucional en rebuig a la supressió dels Jutjats de Violència contra la Dona

Roda de Premsa Partit Socialista de Mataró

Roda de Premsa d’En Comú Podem Mataró

Declaració Institucional sobre el vot als 16 anys

El grup municipal d’Esquerra va presentar una Declaració Institucional sobre el dret a vot als 16 anys. La proposta no va ser aprovada amb els vots en contra del PSC i de Ciutadans i els vots a favor d’ERC, d’En Comú Podem i de Junts per Mataró.

Document: Declaració Institucional sobre el dret a vot als 16 anys

Roda de Premsa d’Esquerra Republicana de Mataró

Declaració Institucional en defensa de Quim Torra

El grup municipal de Junts per Mataró va presentar una Declaració Institucional en defensa de la Presidència del MHP Quim Torra i de les Institucions de Catalunya i en reprovació del Secretari General del Parlament de Catalunya i de tots aquells que facin seguidisme a l’estat espanyol. La proposta no va ser aprovada amb els vots en contra del PSC, d’En Comú Podem i de Ciutadans i els vots a favor d’ERC i de Junts per Mataró.

Document: Declaració Institucional en defensa de la Presidència del MHP Quim Torra i de les Institucions de Catalunya

Roda de Premsa Junts x Mataró

Aquest mes el grup municipal de Ciutadans no ha presentat cap Declaració Institucional, però si a pres part a la Roda de Premsa.

Roda de Premsa Ciutadans Mataró