La IV edició de la Son Hackathon del TecnoCampus s’abordarà l’envelliment saludable. El certamen se celebrarà els propers 7, 8 i 9 de febrer i les inscripcions ja estan obertes

L’Ajuntament, el TecnoCampus i la cooperativa Som Mobilitat organitzen els dies 7, 8 i 9 de febrer una nova edició –la quarta- de la “Som Hackathon”, centrada en aquesta ocasió en la construcció de solucions tecnològiques transformadores que garanteixin un envelliment actiu i saludable. En aquesta edició, actuen com a patrocinadors tres empreses del parc (Everis, Intowin i Bytemaster), Adevinta (propietària de portals com Fotocasa, Infojobs, Habitaclia o  coches,net) i Mútua General de Catalunya.

Les noves tecnologies poden tenir un paper fonamental a l’hora de millorar la qualitat de vida de les persones grans i de perllongar-ne la seva independència en els següents àmbits: l’habitatge (amb models flexibles i adaptatius, manteniment i seguretat a la llar), serveis comunitaris i de salut (serveis adaptats, suport a persones cuidadores, salut comunitària, pràctica esportiva i promoció d’hàbits saludables) o espais a l’aire lliure i equipaments(accessibilitat, espais públics verds i de qualitat, llocs de descans, lavabos públics). La hackathon premiarà solucions innovadores en aquests àmbits, amb dos premis dotats conjuntament amb 3.000 euros.

Poden participar-hi estudiants universitaris amb coneixements de programació, desenvolupament de videojocs, audiovisuals, disseny d’interfícies, màrqueting i comunitats digitals, administració d’empreses i ciències de la salut; estudiants de cicles formatius de grau superior de desenvolupament d’aplicacions multiplataforma, desenvolupament d’aplicacions web i administració de sistemes informàtics en xarxa; i estudiants de segon curs de batxillerat científic-tecnològic i social.

 Més informació a la Web Som Hackathon