El nou servei de bus, que estarà operat per Sagalés, cobrirà a partir d’avui divendres un tram del Maresme Nord que ha quedat sense servei de tren, amb 22 expedicions entre Pineda de Mar, Calella, Sant Pol de Mar i Barcelona. Així com dobla el servei de la línia d’autobussos de Mataró a Barcelona i reforça la resta de les línies

Per apaivagar al màxim els efectes del temporal Glòria en la mobilitat de la ciutadania a la comarca del Maresme, el Govern de la Generalitat ha decidit implementar, a partir de demà, un nou servei de bus. Aquest servei connectarà les poblacions que han quedat sense servei de tren amb Barcelona, és a dir, Pineda de Mar, Calella i Sant Pol de Mar.

Així, s’oferiran 22 expedicions diàries, 11 d’anada i 11 de tornada, entre aquestes poblacions i Barcelona, amb sortides des de Pineda de Mar des de les 5.58 h i fins a les 20.28 h, i des de Barcelona, amb sortides des de les 7.15 fins a les 21.45 h. El nou servei estarà operat per l’empresa Sagalés.

Des del Departament de Territori i Sostenibilitat, es treballa per  analitzar les necessitats de mobilitat existents, per tal d’adaptar l’oferta de serveis al màxim a la nova realitat després dels efectes del temporal Gloria.

Reforç a les línies de la resta de la comarca

Al mateix temps, des d’avui ja s’han reforçat tots els serveis de bus des de Mataró, tant els que circulen per l’N-II com els que passen per l’autopista C-32, doblant el servei en hores punta, per cobrir part del l’oferta que ha quedat afectada amb el tall de la infraestructura viària en aquesta zona.

Així mateix, demà es reforçaran també les línies C-3/4 que connecten Vilassar de Dalt, Premià de Mar i Barcelona per l’autopista, i la C-8 que enllaça Teià, El Masnou, Alella i Barcelona.

Rodalies R1

Rodalies va tonant a la normalitat fins a cert punt. La línia R1 dona servei de Molins a Malgrat. Dona servei per carretera ente Malgrat i Maçanet, a conseqüència de l’esfondrament del pont de Malgrat a Blanes.  Un pont que es preveu estigui restablert en un temps de sis mesos.