El segon dia del temporal Glòria segueix provocant incidències destacades a la ciutat. Esfondraments, inundacions, retards en el transport públic i ferits. La millora pel que fa al vent, que es preveu segueixi a la baixa en les hores vinents, permetrà reprendre les classes als centres educatius, tot i que cal estar pendents de l’evolució de les pluges, que es preveu siguin intenses la propera matinada, i les afectacions que aquestes produeixin

L’Ajuntament de Mataró ha mantingut actiu el Pla bàsic d’emergències aquest dimarts davant el temporal que segueix afectant la ciutat. El Comitè de crisi s’ha reunit en cinc ocasions des de dilluns per coordinar les accions a emprendre en cada moment. Un centenar de persones de diferents serveis municipals treballen en tasques relacionades directament amb la situació d’emergència i en col·laboració amb serveis generals com Bombers de la Generalitat, Mossos d’Esquadra o SEM.

Aquest matí ens ha deixat aquest temporal grans acumulacions d’aigua als subterranis de pas al passeig marítim, així com la platja del Varador o les onades passant per sobre l’espigó del port, imatge que també es va veure ahir.

L’Hospital de Mataró ha atès 13 persones veïnes de la localitat per ferides relacionades amb el temporal, segons ha informat l’Ajuntament el centre hospitalari. En la major part ha estat per caigudes a la via pública. A les 15.30 h quedaven ingressades tres dones ateses per fractures diverses.

A les 13 persones ferides, s’han de comptar 4 d’aquest dimarts, de les quals 3 han sigut a causa d’un accident de trànsit de dos turismes que han topat frontalment a la cruïlla del carrer Francesc Layret i el Camí del Mig. L’accident s’ha produït aquest migdia al voltant de la una. Els semàfors de la cruïlla no funcionaven a l’hora de produir-se l’incident. A la col·lisió un vianant ha estat atropellat i un dels semàfors ha quedat també malmès per l’impacte. Els 3 ferits han sigut traslladats a l’Hospital de Mataró. Dos d’ells han resultat ferits lleus i el vianant, en estat menys greu. L’altra persona ferida d’avui ha sigut en caure un envà d’aïllament de l’edifici del número 33 del passatge Miró. A conseqüència del despreniment dues persones més han sigut desallotjades. Els bombers han actuat per acabar d’enderrocar la part que faltava per evitar més danys.

Fins a les 13 h, la Policia Local havia registrat 270 incidències a Mataró relacionades amb el fort vent. S’han registrat afectacions en 27 equipaments municipals. Les més importants són a la Piscina Municipal i la nau llarga de Can Marfà, amb afectacions a la coberta. L’Ajuntament treballa per resoldre les diferents incidències detectades, principalment per entrada d’aigua o afectacions a coberta i façana per elements arrencats pel vent.

Les afectacions a l’arbrat viari són molt importants. Segons l’últim recompte hi ha 167 arbres afectats des de l’inici del temporal, el 55% dels quals han caigut per l’acció del vent o han hagut de ser tallats. L’Ajuntament manté tancats el parc Central, el pati de Can Marchal, pati del Cafè Nou i recinte de l’Escorxador (amb la Biblioteca Antoni Comas tancada al públic), en prevenció de la caiguda de més arbres.

També s’han registrat incidències a l’enllumenat públic. Al llarg del matí s’ha actuat per resoldre problemes detectats en 10 quadres i s’està treballant per restituir el servei en 10 més. El temporal ha provocat avaries en diverses cruïlles semafòriques.

Pel que fa als vials, segueixen tallats els accessos al passeig Marítim i al Port, des de Sant Simó a l’avinguda d’Ernest Lluch, tant pel perill de caiguda de l’arbrat com per l’acció del temporal marítim. L’aparcament públic de les antigues pistes de conduir s’ha hagut de tancar per acumulació d’aigua. La resta de punts de la ciutat on s’han produït incidències que han afectat la mobilitat s’aniran restablint en la mesura que sigui possible.

Pel que fa al transport públic hem de sumar els retards en el transport de la línia 1 de Rodalies, a conseqüència que els trens circulen per una sola via entre Mataró i Vilassar de Mar, però que s’ha ampliat fins al Masnou després del fort onatge a l’estació de Premià de Mar, que ahir va trencar els vidres de l’estació i es va inundar. Per la part nord hem de comentar que la circulació d’Arenys de Mar a Maçanet a la tarde s’ha fet per autobús, ja que a Sant Pol la sora ha inundat la via. El transport en autobús també han patit endarreriments provocats per les incidències a les carreteres i pel mal temps.

La previsió és que el temporal segueixi un dia més, remetent el dijous. La part amb més acumulació d’aigua es pot produir aquesta matinada. Per la qual cosa pot veure una crescuda de les rieres i des de Protecció Civil demanen precaució a l’hora de conduir i que no s’apropin a les esculleres, espigons o rieres. Per últim demanen que es retiren qualsevol objecte dels balcons o terrasses que pugui ser objecte de caiguda.

Els centres educatius reprendran les classes demà sense activitats a l’exterior

Els centres educatius (escoles bressol municipals, primària, secundària, Escola de Música, escoles d’adults i TecnoCampus) podran reprendre les classes demà al matí, però no fer activitats a l’exterior. Es preveu que el vent vagi a la baixa, tot i que s’esperen pluges intenses a la matinada que poden produir noves incidències. Per aquest motiu, es recomana a la població que es mantinguin informats pels canals oficials per si es produeixen canvis en la situació.