L’Associació d’Amics de les Plantes, Animals i Jardins del Maresme, que havia promogut l’esdeveniment des de l’any 1979, deixa d’organitzar-lo per falta de relleu generacional en la pròpia entitat

La regidora de Promoció de Ciutat, Núria Moreno; la presidenta de l’Associació Sempervirens, Anna Chica; i el president de l’Associació d’Amics de les Plantes, Animals i Jardins del Maresme, Emili Solà, han signat aquest migdia l’acord de voluntats pel traspàs de l’organització de la Fira de l’Arbre.

El canvi d’organitzadors està motivat pel fet que, després de 41 edicions, l’Associació d’Amics de les Plantes, Animals i Jardins del Maresme va comunicar a l’Ajuntament la seva voluntat de deixar d’organitzar l’esdeveniment, ja que la falta de relleu generacional dins la pròpia entitat dificulta garantir una bona continuïtat de la fira. Davant d’aquesta situació, l’Associació Sempervirens neix amb la voluntat d’assumir el relleu i donar continuïtat a la Fira de l’Arbre, i també promocionar activitats dirigides a una millor gestió del medi ambient i els seus recursos.

L’Ajuntament, per la seva banda, manté la voluntat de donar suport econòmic i tècnic a l’esdeveniment, que seguirà formant part del calendari firal de la ciutat.

La Fira de l’Arbre i la Natura se celebra a Mataró des de l’any 1979 i ofereix tota classe de productes relacionats amb la floricultura i l’agricultura, que es complementen amb expositors d’artesania i d’alimentació. En l’edició de 2019 va aplegar 180 expositors i va rebre la visita de prop de 80.000 persones.

Fira de l’Arbre i el Medi Ambient 2020

La propera edició de la Fira de l’Arbre i el Medi Ambient tindrà lloc el 7 i 8 de març al Parc Central i ja incorporarà algunes novetats derivades del canvi d’organització.

Així doncs, la voluntat de l’Associació Sempervirens és crear un premi per reconèixer la feina ambiental feta per empreses, entitats i particulars; sumar nous expositors del sector de la flor i planta; programar xerrades sobre temes mediambientals i instal·lar food-trucks que prestin un servei ecològic i sostenible.

De cara a properes edicions, la nova entitat organitzadora vol introduir més iniciatives a la programació de la fira, com organitzar un concurs de jardineria a diferents llocs de la ciutat; convidar altres territoris per conèixer les seves experiències; donar més presència al sector d’esports d’aventura i buscar la implicació de les escoles, entre d’altres.