Diumenge 12 de gener s’iniciarà una nova edició del cicle Sortim en família que uneix la programació dels diferents agents culturals de la ciutat dedicats al públic familiar. Fins al 26 d’abril a Mataró es veuran 11 espectacles gràcies a la Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró, la Casa de la Música de Mataró, el Grup Xarxa Mataró, Circulant. Circ en moviment, la mútua Aliança Mataró i AACC Maresme Titelles

El primer espectacle de la temporada serà “La Lluna, la pruna”, a càrrec de la Companyia Mercè Framis. Aquest espectacle, molt visual, d’ombres acolorides, serà un dels tres que programa l’AA CC Maresme Titelles a la Sala Casal Aliança. Els altres espectacles de titelles seran el clàssic “El Patufet”  de la Companyia Tian Cusidó (9 de febrer) i “L’Egoisme Gegant” de la Companyia Pengim-Penjam (8 de març).

La Casa de la Música, un projecte compartit per la Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró, l’Institut Català de les Indústries Culturals de la Generalitat de Catalunya (ICEC) i Visualsonora programen el cicle Xics’n Roll que ofereix concerts de grups tribut que adapten les seves presentacions al format familiar i permeten conèixer als més petits de la casa les formacions més importants de la història de la música. En aquesta nova temporada els grups a qui retran tribut seran Adele (diumenge 25 de gener a la Sala Casal l’Aliança) i Bob Marley (diumenge 22 de març a la Sala Clap). En el darrer concert del Sortim en Família, el 26 d’abril, la Xics’n’Roll Band versionaran grans grups del rock a la Sala Clap.

La Xarxa Mataró proposa tres espectacles al Teatre Monumental. Començaran el 19 de gener amb “Viatge al centre de la terra” un espectacle en el qual la dansa contemporània, la clàssica i el breakdance es mesclen en un escenari amb dues pantalles, on apareixen personatges virtuals i imatges en moviment. La programació continuarà el 16 de febrer amb “L’Endrapasomnis, de Teatre al detall. Un espectacle poètic i tendre, ple d’humor i de bona música en directe de La Tresca i La Verdesca. El darrer espectacle serà el 15 de març amb la màgia del Mag Marín.

Circulant, circ en moviment! oferirà a la Sala Casal l’Aliança dues cites molt especials. El dia 29 de març celebraran 10 anys de Circ al Casal amb la proposta “Circ a les golfes”, una instal·lació on es podrà practicar les diferents arts del circ: els participants podran caminar damunt el fil fent de funambulista, anar en monocicle, fer girar el diàbolo i fer malabars amb anelles, pilotes i bitlles. Tot, ben  acompanyats de la companyia Los Herrerita. Es faran dues sessions (11 i 12.30 h). L’altra cita amb el circ serà l’espectacle “The Sullivan’s Show” a càrrec de la Companyia The Sullivan’ que preparen pel 19 d’abril un gran xou ple de grans moments, molt d’humor, alegria i diversió.

Venda d’entrades

Els espectacles del Teatre Monumental començaran a les 18 h, mentre que els espectacles de la Sala Clap i la Sala Casal l’Aliança ho faran a les 12 h.

El preu de les entrades varia en funció de l’organitzador. Els dos espectacles del Xics’n Roll de la Casa de la Música a partir de 3 anys és de 8 € + despeses de gestió l’anticipada i de 10 € a taquilla, mentre que els adults pagaran 10 € + despeses de gestió si la compren anticipadament i 12 a taquilla. Hi ha un pack familiar de 2 adults + 2 menors que valdrà 25 € + despeses de gestió l’anticipada i 30 € a taquilla. Pels espectacles del Grup Xarxa Mataró, 6 € els socis i qui tingui carnet de família nombrosa i de 8 € l’entrada general. Els espectacles de circ tenen un preu de 7 € l’entrada general i 6 € per als socis i els de titelles de 7 € l’entrada general i 5 € per als socis . A la taquilla del Casal l’Aliança només es pot pagar en efectiu.

A les oficines de la Direcció de Cultura es podran comprar les entrades de tots els espectacles. Es podrà fer de dilluns a divendres, de 9 a 14 h, dimecres de 18 a 20 h i també al web entradesculturamataro.cat. Les entrades dels espectacles del Teatre Monumental també es poden adquirir a la taquilla des d’una hora abans de l’espectacle, mentre que les dels concerts de la Sala Clap es poden comprar al web codetickets.com i des de mitja hora abans a la taquilla.

Les entrades pels espectacles del Casal Aliança de Mataró, també es vendran físicament a les oficines de l’Aliança Mataró (plaça de les Tereses, 22), de dilluns a dijous de les 9 a les 18 h i divendres de les 9 a les 14 h, a la botiga Artijoc i a la llibreria Buc de Llibres, i a la taquilla del Casal l’Aliança des d’una hora abans de l’espectacle. També es poden comprar al web www.quedat.cat. Es poden reservar entrades anticipadament fins una hora abans de l’espectacle a circalcasal@circulant.cat, pels de circ,  i hola@binixiflat.cat, pels de titelles.

El projecte compta amb el suport de l’Aliança de Mataró, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, l’Àrea de Cultura de la Diputació de Barcelona, i la col·laboració d’Artijoc, jocs i joguines; Buc de llibres; Abacus i el web Sortir amb nens.

Consulteu la programació completa aquí