El Punt Lila, que va posar-se en marxa a l’octubre del 2018, intensifica els seus horaris per les festes de Nadal. Aquest punt d’informació i atenció davant possibles agressions sexistes i sexuals en els espais d’oci de Mataró estarà obert els dies 20, 21, 24 i 31 de desembre en l’horari habitual que és de les 23 a les 6 h. Per un oci lliure d’agressions sexistes i sexuals! La festa i la nit no són excuses

El dia 5 de desembre i coincidint amb la festa dels batxillerats, el Punt Lila de Pla d’en Boet, va començar la campanya de Nadal oferint informació i atenció al llarg del mes de desembre. S’ha previst que obri els dies 5, 7, 20, 21, 24 i 31 de desembre entre les 23 i les 6 h de la matinada.

Instal·lat a la confluència del carrer de Pablo Iglesias amb el carrer de Serra i Moret, compta amb un equip de 3 persones expertes en gènere i violències masclistes que informen sobre agressions sexistes i violències sexuals i els recursos municipals que existeixen en aquest àmbit, alhora que ofereixen un espai segur en aquells casos d’agressions que els hi puguin arribar i activen el Protocol en cas de necessitat.

Aquest Punt informatiu es va instal·lar de manera fixa a la zona d’oci de Pla den Boet a l’octubre del 2018 coincidint amb la festa de la castanyada, obrint dos caps de setmana al mes (divendres i dissabte), de 23 a 6h de la matinada i des de llavors més de 2.500 persones han passat per informar-se.

Aquesta actuació està emmarcada dins dels eixos de prevenció, detecció i atenció que planteja la llei 5/2008, del Dret de les dones a erradicar la violència masclista i forma part de les accions previstes al Repte 2 (Erradicació de les violències de gènere) del III Pla d’Igualtat de Gènere per a la ciutadania de Mataró i del Protocol d’actuació davant les agressions sexistes i les violències sexuals en espais públics d’oci a Mataró, aprovats per l’Ajuntament de Mataró l’any 2018.

El projecte es lidera des de Feminismes i LGTBI del Servei d’Igualtat i Diversitat Ciutadana i les professionals que realitzen les tasques d’informació i atenció formen part de la Fundació Àmbit Prevenció.