La millora del solar d’equipament ubicat entre la riera de Figuera Major i els carrers de Joan Oliver i de Josep Maria de Sagarra ha permès crear provisionalment una zona esportiva i de jocs infantils que ahir es va inaugurar amb una festa ciutadana. Els treballs han costat prop de 200.000 €

Les obres realitzades per l’Ajuntament han transformat el solar, on abans hi havia un camp de futbol sense pavimentar i en desús i una part dels terrenys s’utilitzava també per estacionar vehicles. L’ús d’aparcament es concentra ara exclusivament a l’àmbit situat per damunt del carrer de Joan Oliver.

Els treballs han permès crear un espai lliure per a la pràctica esportiva, dotat amb una pista pavimentada per a futbol sala i bàsquet 3×3. A la part del solar que limita amb el carrer de Joan Oliver s’ha fet una zona de jocs infantils que inclou elements de corda i escalada i gronxadors inclusius perquè puguin ser utilitzats per a infants amb diversitat funcional.

S’ha instal·lat enllumenat públic a tot el solar, inclosa la zona d’aparcament. Pel que fa a l’enjardinament, s’han plantat tipuanes a la zona infantil, lledoners a la zona de pas i ginkgos als límits amb els habitatges, entre altres espècies. S’ha col·locat un tancament metàl·lic de protecció de la pista esportiva i de fusta a la zona infantil, i s’han instal·lat bancs, papereres i una font.

Els treballs, que ha dut a terme l’empresa Catalana de Treballs i Obres, SL per encàrrec municipal, han tingut un cost de 193.420 € (21% IVA inclòs). Les obres van començar el 18 de març i van quedar enllestides l’estiu passat.

La nova zona esportiva i de jocs infantils es va inaugurar ahir amb una festa ciutadana que va incloure un espectacle infantil i parlaments institucionals a càrrec de l’alcalde, David Bote; el president del Consell Territorial de Camí de la Serra, Cirera, Molins i Vista Alegre, Sergi Morales; i del representant de l’Associació de Veïns de Camí de la Serra, Joaquim Garcia- Rayo.

L’Associació de Veïns del Camí de la Serra va organitzar una paella popular amenitzada per una disco-mòbil i una xocolatada amb xurros.