Es comercialitzen 1500 ampolles amb l’etiqueta dissenyada per l’artista Josep Maria Codina, inspirada en la Presó de Mataró

El Vi Novell Mataró 2019 ja s’ha posat a la venda als cellers Monserrat, Can Monserrat i Celler Castellví. Enguany s’han elaborat 1500 ampolles que es comercialitzen al preu de 5,20 €. Una branca de pi penjada damunt de la porta de cada celler dona fe que ja s’hi pot trobar el Vi Novell. La regidora de Promoció de Ciutat, Núria Moreno, va participar ahir a la tarda en la presentació del Vi Novell d’enguany, acte que s’ha celebrat a Cellers Monserrat (carretera de Mata).

L’elaboració del Vi Novell és una iniciativa que els cellers de la ciutat tiren endavant des de fa 22 anys. Cada any encarreguen a un artista local una obra de format lliure inspirada en algun element de Mataró que després es converteix en etiqueta per al Vi Novell.

Aquest any, l’etiqueta és obra de l’artista Josep Maria Codina, que ha escollit com a motiu la Presó de Mataró. Aquest edifici és obra d’Elies Rogent, qui va ser mestre d’arquitectes com Antoni Gaudí i Lluís Domènech i Montaner. L’any 2017 es van complir 50 anys de la fi de l’ús penitenciari de l’edifici, que un cop rehabilitat es preveu que es converteixi en un espai polivalent dedicat al món de l’art.

Vi jove i afruitat

El Vi Novell 2019 és un vi negre monovarietal d’Ull de Llebre procedent de la Vinya de Mas Castells de la Guàrdia dels Prats i elaborat al Celler Mas Foraster (DO Conca de Barberà). De color robí intens i brillant, té un aroma fresc de fruita vermella, amb notes làctiques. En boca és llaminer, persistent i fresc. És un vi per gaudir en qualsevol moment i que marida molt bé amb embotits, formatges i carns a la brasa.