L’acte destacat serà una nova edició del Club del Llibre que vol retre un homenatge a Teresa Pàmies a través d’una lectura dramatitzada i una xerrada entorn de la vida i obra de l’escriptora.

La Biblioteca Pompeu Fabra celebra el seu 22è aniversari amb un seguit d’activitats literàries per a totes les edats i gustos. L’activitat més destacada serà la nova edició del Club del Llibre que enguany vol retre un homenatge a l’escriptora Teresa Pàmies en l’any del centenari del seu naixement. L’acte es farà al Teatre Monumental dijous 21 de novembre a les 19 h.

El Club del Llibre és un cicle de trobades que apropa els escriptors al públic en general ofert per la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona. Aquesta és la desena trobada del Club del Llibre que es realitza al Maresme on participen persones interessades en la literatura i assisteixen també membres dels clubs de lectura de les biblioteques de la comarca.

Enguany el Club del Llibre commemora el centenari del naixement de l’escriptora Teresa Pàmies amb una activitat doble. Primer, la lectura dramatitzada “Cròniques de Teresa Pàmies” a càrrec de Tilda Espluga que permetrà descobrir la vida i obra de Teresa Pàmies. Un espectacle que ens aproparà des d’una visió àmplia a la vida, el pensament i els fets d’aquesta dona pionera, valenta i imprescindible per entendre la nostra història contemporània. En acabar, hi haurà una xerrada al voltant de la vida i obra de Teresa Pàmies de les mans Montserrat Barderi (comissària de l’Any Teresa Pàmies) conduïda pel periodista Pep Andreu.

L’acte és gratuït amb invitació. Les entrades es poden recollir des del 4 fins al 15 de novembre a la Biblioteca Pompeu Fabra (plaça d’Occitània, s/n), a la Biblioteca Antoni Comas (carrer d’Enric Prat de la Riba, 110) i a les oficines de la Direcció de Cultura (carrer de Sant Josep, 9).

Altres activitats

La Biblioteca Pompeu Fabra també oferirà d’altres activitats com ara: l’espectacle “Virgínia i la Pau” amb Núria de Calella i Míriam Soetekou el dijous 28 a les 20 h, l’hora del conte especial: “La nena del fanalet” amb Assumpta Rojas que tindrà lloc el dimarts 26 a les 18 h; la Mostra de punts de llibre ( del 18 al 23 de novembre) i el 13è Mercat d’intercanvi de punts de llibre el 23 de novembre.

 Com cada any des de la seva inauguració, per celebrar el seu aniversari la biblioteca mataronina edita uns punts de llibre especials. Els d’enguany, realitzats per Anna Fradera Jubany es començaran a repartir el 18 de novembre. Els punts de llibre dels darrers aniversaris es podran veure recollits en una mostra a la Biblioteca Pompeu Fabra del 18 al 23 de novembre.

Les xifres de la biblioteca Pompeu Fabra

L’any 2018 la biblioteca Pompeu Fabra va donar servei 299 dies en els quals es van prestar 181.455 documents i van visitar la biblioteca prop de 245.000 persones. Un total de 19.500 usuaris van fer ús dels serveis d’internet i ofimàtica.

Durant el 2018 la Pompeu Fabra va oferir:

  • 145 visites escolars de 36 centres educatius de la ciutat amb l’assistència de 2950 alumnes.
  • 272 lots de documents s’han servit a les escoles i escoles d’adults/entitats de la ciutat.
  • 450 activitats de foment de la lectura amb una assistència de 8.954 persones.
  • 11 clubs de lectura. Per a totes les edats i en diferents idiomes

Un dia a la biblioteca es tradueix en una mitjana de  817 visites, 607 préstecs, 65 usos del servei d’internet i ofimàtica i 78 usos del WI-FI.