El TecnoCampus va acollir ahir la Nit de l’Emprenedoria, en el transcurs de la qual es van reconèixer les millors iniciatives i les bones pràctiques empresarials

L’Auditori del TecnoCampus va acollir ahir al vespre la Nit de l’emprenedoria, durant la qual es van lliurar els premis als guanyadors de la 19a edició dels premis Creatic i els reconeixements a la Responsabilitat Social de les Organitzacions (RSO). L’acte va estar presidit per l’alcalde i president de la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme, David Bote, i dinamitzat per l’actor Pep Plaza.

El projecte guanyador del primer premi Creatic 2019 a la millor iniciativa empresarial en l’àmbit de la tecnologia i la innovació ha estat Health xCode, impulsat per Pol Cervera. Es tracta d’una solució per optimitzar al màxim el rendiment i millorar la salut de les persones mitjançant l’anàlisi de l’ARN combinat amb intel·ligència artificial. Aquesta iniciativa ha estat premiada amb 12.000 € i una bonificació del 50 % del primer any en l’allotjament a la incubadora d’empreses del TecnoCampus.

El segon premi Creatic (6.000 € i allotjament bonificat a la incubadora) ha estat per a John Enrique Correa, impulsor del projecte Alta Guardia, un servei d’alarmes de seguretat “sharing” sense quotes fixes, ni adquisició d’equips i només pel temps que el client la necessita.

Finalment, el tercer premi Creatic (3.000 € i allotjament bonificat a la incubadora) ha estat per a Jan Folch, Xavier Colom i Albert Folch pel projecte TransportComparator.com, un comparador web d’empreses de transport per carretera.

Durant l’acte també s’ha atorgat el premi Creatic a l’Emprenedoria Universitària del TecnoCampus. S’hi havien presentat 36 candidatures d’estudiants del TecnoCampus, i el guanyador ha estat Xavier Soldevila i el seu projecte FingerClik, una solució de packaging monodosi per al mercat cosmètic.

Aquest any s’ha introduït també el premi Creatic al millor projecte emprenedor d’alumnes de Formació Professional dels centres educatius de Mataró. Aquesta distinció, a la qual optaven 6 candidatures, ha estat per als alumnes de l’Escola Pia Santa Anna Clio Moyano, Sergi Ximenes i Wilber Antonio Zelaya, pel projecte Infinity Water, que proposa el disseny i comercialització d’ampolles d’aigua capaces de reomplir-se per elles mateixes, mitjançant la condensació i potabilització de l’aigua que es troba a l’atmosfera.

Els premis Creatic a les millors iniciatives empresarials en l’àmbit de la innovació i la tecnologia han rebut aquest any 38 candidatures. Respecte a l’anterior edició, s’ha incrementat el nombre d’empreses del TecnoCampus que hi donen suport, a més de sumar-ne altres del territori i de BStartup del Banc Sabadell, que actuen com a mecenes. Són les empreses CSV Experts i Bytemaster (categoria platinum); FYR Legal i Eignapharma, MinoryxTherapeutics i l’esmentada BStartup (categoria gold); Sabática (categoria silver); i Web Manager Service i Palobiofarma, Samcla i Global Berry (categoria bronze).

Reconeixements RSO

Durant la Nit de l’emprenedoria també es van lliurar els certificats de Responsabilitat Social de les Organitzacions (RSO) que atorga l’Ajuntament a les empreses del territori que duen a terme bones pràctiques en responsabilitat social. En aquesta ocasió s’ha reconegut la tasca de 59 empreses que han col·laborat de forma desinteressada durant el curs 2018-2019 en els Projectes Singulars, una iniciativa que duen a terme conjuntament el Servei d’Ocupació de Mataró (SOM) i la Direcció d’Ensenyament per facilitar que l’alumnat de 4t d’ESO participant pugui conèixer el món de l’empresa com a part del seu currículum adaptat, amb la finalitat que descobreixi interessos per continuar els seus estudis.

En la Nit de l’emprenedoria hi col·laboren, a més dels mecenes dels Creatic, la Diputació de Barcelona, la Generalitat de Catalunya a través d’ACCIÓ i Catalunya Emprèn, el Grup d’Empreses de Noves Tecnologies de la Informació i la Comunicació de Mataró i Maresme (Gentic), la delegació al Maresme de l’Associació Independent de Joves Empresaris de Catalunya (AIJEC), la Federació d’Associacions i Gremis Empresarials del Maresme (FAGEM), la Cambra de Comerç de Barcelona, Confederació patronal Pimec i la xarxa d’inversors Banc.