La Festa Major de Les Santes és un dels quatre seleccionats a optar al premi a la millor programació musical de Festa Major dels Premis ARC 2019. D’aquesta manera la festa mataronina torna a quedar finalista d’aquest guardó que organitza l’Associació Professional de Representants, Promotors i Mànagers de Catalunya, després de ser-ho també el 2014 i el 2015, any que va obtenir el guardó

Els altres finalistes són les Barraques de Sitges, la Festa Major de Blancs i Blaus (Granollers) i les Festes del Tura d’Olot.

Els premis ARC són un dels premis de referència per la música en directe i l’espectacle a Catalunya i enguany se celebra la 17a edició. El 4 de desembre el jurat, format per professionals del sector musical català, emetrà el veredicte final en una gala que se celebrarà a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm de Barcelona.

La programació musical de Les Santes 2019 va aplegar una quarantena llarga de conjunts musicals que van tocar durant els 11 dies de festa. La ciutat va poder gaudir de grans concerts gratuïts com és el cas de Catarres i Buhos que van aplegar més de 10.000 espectadors, el concert d’Alfred Garcia al Parc Central. Altres grups que van sonar a la Festa Major mataronina van ser Roger Mas i la Cobla Sant Jordil, la Big Band Jazz Maresme, Sabor de Gràcia, Playback Maracas, Balkan Paradise Orchestra, la fusió de la Banda de l’Agrupació Musical del Maresme amb els Always Drinking Marching Band i Valira, entre d’altres.

També opten als Premis ARC la Sala Clap, en la categoria de millor espai musical o sala de concerts.