Derrota a casa per 56 a 65, davant un Barça que no va poder guanyar fins al darrer quart. El triangle Alina Hartmann, Olga Ruano i Marta Arbizu van mantenir a ratlla durant tres quarts a un equip barceloní que va aprofitar la pèrdua més gran de pilotes de l’equip local per fer més tirs de camp

El divendres 1 de novembre el Barça visitava la pista de l’Eusebi Millán pensant a treure’s l’espina de la derrota de l’any passat. El partit va començar amb un triple d’Alina Hartmann, amb assistència de Marta Arbizu, quan només s’havien disputat 22 segons. La primera cistella del Barça per fer el 3 a 3 en el marcador va arribar al cap de minut i mig d’haver començat el partit, amb cistella de Ana Alonso. La tònica del primer quart va ser molt ajustat amb alternança en el marcador de dos i tres punts com a màxim fins a arribar el 14 a 12 del final del primer quart favorable a les mataronines.

El segon quart l’encert mataroní va aconseguir que la diferència és poses al final del segon quart amb una diferència de 8 punts a favor de la local. Al descans amb un 36 a 28 on poden destacar el 62,5% de percentatge amb tirs triples per part de les noies de Jordi Vizcaíno amb uns 5 tirs convertits de 8 intents. Alina Hartmann amb 10 punts era la màxima anotadora del partit i Marta Arbizu amb 9 punts dels quals 4 van ser de tir lliure amb un 100% d’efectivitat.

La represa del partit va seguir amb un encert amb tir i desencert en pèrdues de pilotes de l’equip local fins al darrer minut que l’equip culer va aconseguir escurçar distàncies fins al 47 a 46 amb una Ana Alonso i Itziar Llobet que van comandar l’equip.

El darrer quart el Barça va començar amb avantatge però Alina Hartmann va posar el 49 a 50 a falta de menys de 6 minuts per acabar el partit. Els darrers 5 minuts un equip visitant més entonat i algunes decisions arbitrals van fer que el Barça acabés guanyant el partit amb un avantatge de 9 punts (56 a 65) que no va reflectir la igualtat que es va veure a la pista.

Destaquem 16 punts d’Alina Hartmann i 9 rebots (7-2), els 14 d’Olga Ruano i 7 rebots (6-1)  i els 10 de Marta Arbizu i 8 rebots, tots defensius. Per part del Barça destaquem els 14 d’Ana Alonso, els 13 punts de Itziar Llobet i els 10 punts de Marta Canella.

Classificació

Una derrota que posa a l’equip mataroní amb un balanç de dues victòries i tres derrotes i els deixa a la vuitena posició.

Pròxim partit

El dissabte 9 de novembre a les 12.30 tornen a visitar les mataronines terres de les Illes Canàries, aquesta vegada davant un Spar Gran Canaria que va quart a la lliga amb una sola derrota de les cinc jornades disputades, la seva visita a la pista del Barça. Cal tenir en compte amb la jugadora canària Maria España que amb 72 punts en cinc partits i els 46 rebots de la jugadora dels Estats Units Simone Goods. Menció a part té la jove jugadora de 16 anys de Mali, Sika Kone, que porta 72 punts i 60 rebots en els més de 149 minuts disputats amb la seva primera temporada a l’equip canari.