Fundació Iluro, commemora aquesta efemèride atorgant el seu protagonisme a les monografies publicades i als treballs premiats, però també a totes aquelles persones que l’han fet possible al llarg d’aquests anys com els autors i els membres del jurat.

La mostra conté tota un conjunt de material documental i gràfic, que il·lustra aspectes rellevants de les seixanta edicions, així com un treball col·laboratiu amb els diversos premiats, que aporten fets destacats de l’any que van ser guardonats.

El Premi Iluro, i més després de seixanta edicions, ha esdevingut un referent en la historiografia local, però també d’àmbit nacional, ajudant a fer de la comarca del Maresme una de les més estudiades. Les monografies i treballs premiats són una eina de referència, de consulta i una font inesgotable de contingut: del poblament romà i la fundació d’Iluro a la història més recent de segle XX, de la Segona República i la Guerra Civil a la revolució del vapor i les fàbriques mataronines, de l’economia de Calella a la societat de Vilassar al segle XVIII… és a dir, més de vuitanta publicacions i estudis dedicats a segles d’història, de cultura i d’art de Mataró i el Maresme.

60 edicions: 52 treballs premiats.

60 edicions: 23 accèssits.

Membres del jurat i els guanyadors del premi i l’accèssit de 1960

Joan Giménez i Blasco, guanyador del Premi Iluro 2018