Dos recorreguts guiats, el 16 i 17 de novembre, i una conferència prèvia el dia 7 conformen el programa de la cita anual amb el patrimoni i el paisatge de la ciutat. Entre altres, l’Open posa la mirada en equipaments com Can Noè i el Cementiri dels Caputxins i també traurà a la llum joies amagades com la Casa Anson

La 9a edició de les 48 hores Open Puig i Cadafalch es dedica aquest 2019 de forma monogràfica a Rocafonda. La proposta convida a revisitar el barri amb la intenció de posar l’accent en la funció i el pes que el patrimoni i el paisatge urbà han tingut en aquesta part de la ciutat al llarg del temps, generant un espai obert a noves iniciatives i nous models d’habitatge, des de les cooperatives a la Ciutat Jardí a la reconversió d’antigues infraestructures en nous eixos cívics i paisatgístics.

El regidor d’Urbanisme, Miquel Àngel Vadell, ha presentat avui 5 de novembre el programa de l’Open Puig i Cadafalch convidant a tothom a participar-hi i a redescobrir i conèixer el patrimoni i el paisatge urbà de Rocafonda i, per extensió, el patrimoni de Mataró, i que han de permetre continuar projectant el futur d’aquest barri.

Les 48 hores Open Puig i Cadafalch volen donar a conèixer el patrimoni arquitectònic de Mataró, les seves característiques i particularitats, i acostar-lo a la ciutadania; així com fer evident el potencial del patrimoni com a element de dinamització i posada en valor de la ciutat. Està organitzat per l’Ajuntament amb el patrocini d’Aigües de Mataró, i en aquesta edició s’ha comptat amb la col·laboració de l’Associació Veïnal Rocafonda-L’Esperança- Ciutat Jardí-Valldeix, de Cementiris Metropolitans-Cementiri dels Caputxins de Mataró, de l’Oficina de Barris i l’Agència de Suport i Serveis a les Entitats de l’Ajuntament i de tècnics municipals i experts que participaran en els recorreguts de visita.

El cap de setmana del 16 i 17 de novembre es proposen dos itineraris: el primer, dissabte, dedicada als Eixos i actius de Rocafonda i l’altre, diumenge, al Patrimoni Històric del barri, amb sortida a les 10 h del matí i una durada de tres hores i mitja. Les activitats són gratuïtes, però cal inscriure’s prèviament (fins al 15 de novembre) a l’adreça urbanisme@ajmataro.cat. L’aforament és limitat.

“Declaracions”

Dissabte 16 de novembre

Itinerari 1. Eixos i actius

Avinguda d’Amèrica – Grup de l’Esperança – Bloc de la Cooperativa d’habitatges – Blocs d’en Calvet – Casa Anson – Carrer de Mèxic – Can Noè – Bloc d’habitatges de la Cooperativa Laie – Plaça de Joan XXIII – Ronda de Rafael Estrany – Parc de Rocafonda

Diumenge 17 de novembre

Itinerari 2. Patrimoni Històric

Cementiri dels Caputxins (zona ampliació Nord – zona del cementiri vell – zona escalinata – zona panteons – primera i segona ampliació de Llevant) – Molí de Dalt –  Vil·la romana dels Caputxins –  Ciutat Jardí (contextualització i projecte) – Primer bloc de pisos de Mataró

El web de les 48 hores Open Puig i Cadafalch (www.openpuigicadafalch.cat) aplega tota la informació sobre les diferents edicions d’aquest esdeveniment, inclosa la darrera, que serà operativa a partir del 8 de novembre: cartells, programes, fitxes i, especialment, els itineraris proposats cada any.