Aquest diumenge a la pista del Martorell ha debutat el nou jugador senegalès de 2,06 m amb la samarreta del Mataró Parc Boet. Un nou fixatge que eleva la mitjana d’alçada de l’equip mataroní

Waly Nyang

A la pista del Martorell ha debutat el pívot Waly Niang, un jugador senegalès de 2,06 que junt amb la nova incorporació de Djordjije Marinovic fan que per fi Alberto Peña té els centímetres que demanava. Això fa que David Romero que feia la funció de cinc, pugui passar a la seva posició natural que és el de quatre. Ja se’l va veure vestit de carrer a l’Eusebi Millan en el partit del passat 20 d’octubre que l’equip mataroní va guanyar davant el SESE.

Va arribar en 2012 a Espanya per a ser una de les joves promeses de la pedrera de la secció de bàsquet del Reial Madrid. En 2014 va aconseguir proclamar-se MVP de la Final del Campionat d’Espanya amb el Reial Madrid.

La seva gran actuació en l’Eurolliga júnior, li va valdre per a ser triat millor pivot de la competició i va liderar al Madrid en la final que els nois de Paco Redondo van perdre davant l’Estrella Roja serbi (19 punts i 12 rebots). Això li va valer per a canviar d’aires per a anar-se a l’Estudiants. En 2015 fitxa pel Morabanc Andorra jugant en EBA alternant amb el primer equip. Posteriorment va jugar en LEB Plata amb l’Olives Fragata Morón, el Wetterbygden Stars de la Lliga Sueca i el Club Basquet Prat. Als seus 23 anys i després de 7 anys a Espanya aterra en l’Eusebi Millan per a reforçar l’equip d’Alberto Peña.

Niang és un pivot molt efectiu prop de la canastra (tant pròpia com aliena) i que atresora un bon tir de mitjana distància. Dotat d’un físic molt atlètic i amb una gran capacitat de treball, que intenta superar-se cada dia en cada entrenament i en cada partit. El pivot senegalès pot ajudar molt a l’equip en defensa, sobretot gràcies a la seva excel·lent capacitat rebotadora i taponadora.

Aquí podeu veure les seves estadístiques als equips espanyols i aquí el seu pas per l’equip suec.