Es tracta de contractes de pràctiques per treballar a diferents serveis municipals, a jornada completa i durant sis mesos

El regidor d’Ocupació, Sergi Morales, ha donat la benvinguda aquest matí als 6 joves que han començat a treballar avui a l’Ajuntament en el marc del programa per a la contractació en pràctiques finançat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) i el Fons Social Europeu, i emmarcat en el Pla Nacional d’implantació de la Garantia Juvenil.

En aquesta quarta edició del programa, les persones joves gaudeixen d’un contracte en la modalitat de pràctiques durant sis mesos de durada, a jornada completa. Durant la seva contractació treballaran en diferents departaments i serveis municipals. Els perfils professionals seleccionats són els d’educador/a d’escola bressol, integrador/a social i tècnic/a d’ocupació.

La convocatòria té l’objectiu d’incentivar la contractació laboral en pràctiques de persones joves amb formació per millorar la seva ocupabilitat amb l’adquisició de les aptituds i les competències derivades de la pràctica laboral, de manera que sigui possible la seva incorporació al mercat de treball de forma estable i duradora en el temps. Així doncs, es persegueix que aquests joves adquireixin una primera experiència laboral relacionada amb la seva titulació de formació professional o universitària, iniciïn la seva carrera professional o bé que millorin el seu perfil per ser més competitius en el mercat de treball. D’aquesta manera, desenvolupen competències de l’ocupació, les exerciten i les poden aplicar en experiències posteriors en d’altres empreses.

Tots tenen entre 16 i 29 anys, són residents a Mataró o municipis propers, tenen estudis acabats de cicle formatiu de grau superior o estudis universitaris, estan inscrits a l’Oficina de Treball del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya com a demandants de feina no ocupats i compleixen els requisits per accedir al registre de la Garantia Juvenil.

Durant el procés de selecció tots han mostrat molta motivació per començar la seva trajectòria professional i demostrar la seva vàlua durant aquests sis mesos de contractació. El procés de selecció ha tingut en compte també criteris socioeconòmics per prioritzar els joves en una situació més precària i de vulnerabilitat.