Els efectes del fortíssim temporal de pluja i vent que aquesta nit ha afectat Mataró ha fet caure entre altres el mur del col·legit Maristes Valldemia

Els Bombers de la Generalitat de Catalunya han rebut 26 avisos des de les 11 de la nit passada a aquest matí a la nostra ciutat. Totes les trucades han sigut pels efectes de la forta pluja. Entre els efectes de la pluja hi ha hagut la caiguda de part del mur de l’escola Valldemia, a la Riera en la zona més baixa quasi tocant al carrer Onofre Arnau.

El mur de l’escola Maristes Valldemia de Mataró no ha pogut aguantar els efectes del fortíssim temporal de pluja i vent que ha afectat la ciutat i el país durant aquesta passada nit. La paret exterior del recinte ha col·lapsat durant la nit i ha omplert de runa i pedres La Riera, una de les principals artèries de la ciutat.

Segons informa l’Ajuntament de Mataró, al seu twitter, els accessos a l’escola no han quedat afectats, ni tampoc el trànsit, a excepció del carrer Onofre Arnau, adjacent amb Valldemia, que s’ha hagut de tallar per presència de runa.

La resta dels avisos i atencions dels bombers han estat, en la seva majoria, per esgotaments d’aigües i inundacions a terrats, terrasses i baixos. A banda d’això, hi ha hagut un accident de trànsit al voltant de les 00.50 h al carrer Cristòfor Colón, un vehicle atrapat per l’aigua al Torrent de les Piques i l’avís d’unes persones que no podien sortir de casa per culpa de l’aigua al carrer Josep Montserrat Cuadrada, segons informa el Capgrós.

A l’autopista també hi ha hagut un avís a la C-32 amb tres vehicles atrapats per acumulació d’aigua.

Com és habitual en les jornades de mal temps, el servei de Rodalies està patint afectacions molt importants durant aquest matí de dimecres. A causa del fort temporal de pluja i vent, la línia R1 que connecta el Maresme amb Barcelona pateix nombroses incidències. Entre Mataró i Vilassar de Mar els combois circulen en via única, ja que l’onatge ha afectat les instal·lacions ferroviàries. Al nord del Maresme s’ha tallat completament la circulació de trens entre Calella i Maçanet i s’ofereix servei alternatiu per carretera.

Altres transports públics també estan patint les conseqüències del temporal. El servei de bus exprés.cat que connecta Mataró amb Barcelona pateix diversos retards a causa de les afectacions per la pluja a les carreteres.

Fotografies