El TecnoCampus acull els propers 26 i 27 d’octubre la XVa edició de la fira ferroviària Mataró Tren. L’esdeveniment, organitzat per l’Ajuntament, se celebra coincidint amb la commemoració del 171è aniversari de la inauguració del primer ferrocarril de la península ibèrica, que va tenir lloc el 28 d’octubre de 1848. El trasllat de la fira ferroviària al TecnoCampus, en l’edició de 2017, ha possibilitat l’ampliació de l’esdeveniment, la unificació en un gran espai les diferents propostes i l’organització de noves activitats.

S’han programat una quarantena de propostes entre conferències i xerrades, tallers, projeccions cinematogràfiques, demostracions tecnològiques i exposicions, que se sumen a la zona comercial d’exposició i mercat d’ocasions amb fabricants i expositors comercials de modelisme ferroviari, maquetes i publicacions, etc.

Una de les novetats d’aquesta edició de la fira és la “Performance Western”, una maqueta a gran escala inspirada en el salvatge oest americà i els seus trens i l’exposició “50 aniversari del Talgo Catalán”, que vol ser un homenatge en el 50 aniversari de la inauguració del Talgo Catalán amb maquetes a escala H0 de trens Talgo de totes les èpoques.

La zona comercial de fabricants de trens de modelisme i l’exposició de diverses maquetes, amb la col·laboració de la Federació Catalana d’Amics del Ferrocarril, el Grup Ferroviari de Mataró, maquetistes professionals i diversos aficionats particulars, s’instal·larà al Foyer. A la plaça del TecnoCampus també hi haurà, entre d’altres, el mercat d’ocasions, un circuit de tren tripulat i un de locomotores de vapor.

L’entrada a Mataró Tren tindrà un cost de 3€ i serà vàlida per a tot el cap de setmana. Per als menors i estudiants, l’entrada és gratuïta. Amb l’entrada, els visitants podran gaudir d’una promoció de 2×1 per al Museu del Ferrocarril de Catalunya a Vilanova i la Geltrú i el Museu del Joguet de Catalunya a Figueres.

A més de la fira ferroviària hi ha més activitats programades, com una sessió de conta contes a la Biblioteca Antoni Comas, un escape room homenatge en a Miquel Biada, rutes guiades… Dilluns 28 d’octubre, dia en què se celebra l’aniversari de l’arribada del primer ferrocarril de la península, tindrà lloc l’ofrena floral al monument en honor a Miquel Biada, situat a la plaça que duu el seu nom, davant de l’estació de tren.

Trenet turístic i bus llançadora

Per facilitar l’arribada del públic al recinte, un trenet turístic traslladarà gratuïtament els assistents que ho vulguin des de la plaça Santa Anna, i també s’habilitarà un bus llançadora des de l’estació de Renfe. Per potenciar l’assistència del públic familiar a la fira s’han distribuït a tots els alumnes de les escoles d’infantil i primària de la ciutat prop de 14.000 invitacions vàlides per a dues persones.

A més del bus llançadora, gràcies a un acord signat amb Renfe Viajeros, els inscrits a Mataró Tren disposen d’un descompte del 30 % en el preu del tren que agafin per arribar fins a Mataró. Se’n podrà gaudir presentant un val a la taquilla de l’estació, que es podrà descarregar des de la pàgina www.visitmataro.cat.

La fira estarà oberta al públic dissabte de 10 a 21 hores i diumenge de 10 a 14 h.