Del 13 al 30 d’octubre el barri mariner de Sant Simó estarà de festa amb prop d’una quarantena d’activitats diverses adreçades a petits i grans. Com ja és tradició hi tornarà a haver el ball de pescadors, la cercavila amb la Família Robafaves i l’Àliga i els gegants del barri, el concert d’havaneres i una cantada de cançons marineres. El 28 d’octubre, dia del sant patró, es vendrà el sabre, el dolç tradicional de la festa

L’Aplec d’enguany compta amb una àmplia i variada programació musical entra la qual en destaca la mostra de flabiolaires de la ciutat del diumenge 13 per celebrar els 300 anys de flabiol a Mataró. Durant aquests més de 15 dies a Sant Simó també hi sonarà la música clàssica amb l’Orquestra Camerata Obertura i l’Orquestra Simfònica Moderna Amateur, el jazz de la Ohio Big Band, les havaneres dels Port Bo, concerts de corals de Mataró i altres poblacions, i la música barroca del Quartet Barroc de Sant Simó, entre d’altres.

Tot i que la festa comença el dia 13, el gruix de la programació es concentrarà durant el cap de setmana del 26 i 27 d’octubre. Dissabte 26 hi haurà actuació castellera amb els Capgrossos de Mataró, cercavila de gegants de la ciutat, castanyada popular, màgia i havaneres. Diumenge 27 serà el dia més destacat de l’Aplec. La jornada començarà amb el repic de campanes i la missa, abans de donar pas a la cercavila de la Família Robafaves i l’Àliga de Mataró que seran rebuts pels gegants de Sant Simó. Un cop a l’ermita es farà el tradicional ball de pescadors, creat per Pompili Massa l’any 1993, a càrrec de l’Esbart Dansaires d’Iluro.  A la tarda hi haurà un espectacle infantil i el concert de música barroca.

Com mana la tradició dilluns 28 d’octubre al voltant de l’ermita hi haurà la venda de sabres, el dolç propi de la diada de Sant Simó, a càrrec de les pastisseries de la ciutat que també oferiran panellets i castanyes.

La Xarxa de Biblioteques de Mataró oferiran una hora del conte especial dimecres 16 d’octubre a la Biblioteca Antoni Comas, “Pirates”, a càrrec dUkecontes.

La festa s’acabarà el dia 30 amb dues cantades de cançons marineres.

Podeu consultar tota la programació aquí.