El president del Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme i alcalde de Mataró, David Bote, va recollir ahir a Bilbao el segon pemi de Comunicació de la ISWA, l’Associació Internacional de Residus Sòlids, en el marc del congrès mundial d’aquesta entitat. El guardó reconeix l’originalitat de la campanya “Recicla i Guanyaràs” que, entre altres propostes, va produir el documental “Molta Merda”, protagonitzat per Quim Masferrer
La campanya “Recicla i Guanyaràs”, dissenyada, produïda i executada pel Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme (CTRSUM) durant 2018 i 2019, ha guanyat el segon premi de Comunicació de la ISWA, l’Associació Internacional de Residus Sòlids. Aquests guardons són els més prestigiosos del sector i s’hi presenten campanyes provinents de països, regions, ciutats, organismes públics i sector privat d’arreu del món.
“Recicla i Guanyaràs” ha estat reconeguda amb aquest guardó per l’originalitat de la proposta i, especialment, per la seva innovadora aposta 360 graus, que ha inclòs des de suports tradicionals com la premsa o la cartelleria, a elements disruptius com vídeos virals, educatius com peces formatives per a infants, i de gran consum audiovisual com el documental “Molta Merda”, protagonitzat per Quim Masferrer. El president del CTRSUM, David Bote, va ser l’encarregat de recollir el guardó en el decurs del sopar de gala del Congrés Mundial de la ISWA, celebrat ahir dimarts a Bilbao.
El primer premi d’enguany ha estat per a la campanya “Wanted for Justice”, realitzada pel consorci de Medi Ambient d’Oman, Be’Ah, una iniciativa per abordar la qüestió de les escombraries públiques en destinacions turístiques, parcs públics i platges a Oman. El tercer premi ha estat per a la ciutat de Rotterdam (Holanda) per la seva campanya “De les escombraries al tresor”.
Els premis de comunicació de la ISWA reconeixen campanyes excel·lents de comunicació de residus que augmenten la consciència pública i promouen la gestió sostenible dels recursos i els residus, entenent que la comunicació és un component cada cop més vital a la indústria, ja que les empreses i els governs busquen millorar la participació del públic i sensibilitzar sobre la importància d’una millor eficiència dels recursos. Tant la tecnologia com la comunicació i l’educació estan adquirint un paper clau en un sistema de gestió de residus integrat.
Aquest any, fins a 13 campanyes d’arreu del món van passar el tall de la selecció. El jurat enguany ha estat format per Carlos Silva Filho, vicepresident de l’ISWA, Tom De Bruyckere, president del grup de treball sobre comunicacions i temes socials d’ISWA, Paul Davison, director general de Proteus Communications Group, Aneta Pawlik, gerent de Comunicacions i Màrqueting ISWA i Daniel Purchase, ISWA National Membre i responsable de comunicacions.