Mor als 70 anys Antonio Merino, fundador de la germandat Nuestra Señora de la Esperanza i persona clau en la recuperació de les processons de la Setmana Santa de Mataró, sent avui en dia una de les més importants del país

Al costat d’un grup reduïts de persones van decidir crear en 1986 una vocalia del Nazareno dins de la Comissió de Setmana Santa de Mataró sent l’embrió de la Germanor Ntre. Pare Jesús Nazareno i La nostra Senyora de l’Esperança .

Va ser fundador de la Germanor i va ser el primer Germà Major ocupant aquest càrrec durant el primer mandat de 1986-1987. Aquest mandat es caracteritzo per anys austers de diferents impulsos on es va començar a participar en la Processó del Divendres Sant, es va posar en marxa l’I concurs popular de Saetas i es va adquirir la primera imatge de Jesús Nazareno. A partir d’aquí va estar integrat en diferents juntes de govern posteriors.

També va ser membre actiu, al costat d’altres persones, dels primers anys de la Comissió de Setmana Santa de Mataró, fins entrats els anys noranta. La trentena de persones que van formar part d’aquesta etapa van ser reconeguts com els recuperadors de la tradició de la Setmana Santa de Mataró, ja que van anar conformant la tradició antiga amb altres accents i maneres de viure-la.

Al desembre de 1998, moment en què es va adquirir la imatge de Ntra. Sra. de l’Esperança, va passar a ser padrí d’aquesta imatge al costat de la seva parella, Isabel Noè.

La cerimònia de comiat ha estat avui dijous dia 10 d’octubre a les 10 del matí en la parròquia de María Auxiliadora.

Antonio Merino. Foto: Santi Flores

Des de Ràdio La Veu volem expressar el nostre dolor i afecte als seus familiars i amics.