Segons el Capgròs, l’Ajuntament destinarà 350.000 euros a condicionar l’edifici perquè esdevingui seu administrativa i de diverses aules de l’equipament

L’Escola Municipal de Música va néixer a Mataró l’any 2009 i des de llavors no ha parat de créixer en nombre d’alumnes i en la seva oferta de cursos de tota mena d’instruments. Una de les característiques del projecte ha estat, des de llavors, la manca d’una seu central; l’EMMM ha estat sempre distribuïda en diversos equipaments municipals, com ara centres educatius. Una aposta amb la qual s’ha pretès aproximar-se al màxim nombre d’alumnes de la ciutat, siguin del barri que sigui, però que també ha generat crítiques ja que, des de certs sectors, s’havia vist com una excusa per no fer la inversió necessària en una seu pròpia per a l’escola.

Això canviarà, com a mínim en part, després de l’anunci fet per l’Ajuntament que invertirà 350.000 euros en condicionar la Nau Minguell com a seu administrativa de l’EMMM. L’Edifici, ubicat al sector de l’Havana-Escorxador, també acollirà diverses aules de l’escola. La Nau Minguell ha tingut una trajectòria complicada; l’antic edifici industrial va ser completament renovat per l’Ajuntament per convertir-lo en seu d’empreses dedicades al món de l’audiovisual, sota l’empara del projecte TecnoCampus. El projecte, però, mai va arribar a quallar i la inversió milionària va acabar sent un fiasco. Des de llavors, l’edifici ha acollit diverses iniciatives privades, entre elles una escola d’idiomes que segueix oferint-hi la seva activitat.

La reconversió de la Nau Minguell és un dels projectes que es finançaran a través de la modificació pressupostària per valor d’1,36 milions d’euros aprovada pel darrer Ple municipal. Aquesta modificació permetrà disposar de romanent de tresoreria de l’exercici 2018. Altres inversions previstes són la millora d’equipaments municipals (328.633,01 €); el nou Casal de Gent Gran de l’Havana (300.000 €); mesures d’abalisament i senyalització de rieres (140.000 €); pista de petanca a La Llàntia (90.000 €); equipament informàtic de l’Institut Miquel Biada (60.000 €); càmeres de vigilància (50.000 €) i altres necessitats.