Un representant de l’Oficina d’Europa i Estratègia Internacional (OEEI) i del TecnoCampus, en qualitat d’integrants de l’URBACT Local Support Group (ULSG), van prendre part a la tercera trobada transnacional del projecte BluAct

En aquest projecte l’Ajuntament de Mataró participa com a soci amb l’objectiu de fomentar la generació d’un ecosistema emprenedor al voltant del mar i de l’economia blava.

La ciutat belga d’Oostende va acollir els passats 16,17 i 18 de setembre els representants de les ciutats de Galati (Romania), Matosinhos (Portugal), Burgas (Bulgària), Salerno (Itàlia), Mataró i Piraeus (Grècia), com a líder del projecte. Impulsat en el marc del programa URBACT, el projecte BluAct se centra en compartir, replicar i adaptar a la realitat territorial de cada soci l’èxit de la iniciativa Blue Growth de Piraeus, un concurs d’emprenedoria que ofereix serveis d’incubació a les empreses locals que impulsen la innovació i la creació d’ocupació en sectors vinculats amb l’economia blava.

La trobada va servir per presentar el treball realitzat fins ara per part de tots els socis i evidenciar l’evolució de les activitats previstes, intercanviar opinions sobres possibles millores a realitzar en el projecte i, especialment, conèixer de primera mà l’experiència i els principals actors del territori d’Oostende vinculats amb l’economia blava.

A través de la iniciativa ‘Mar en valor’, un projecte essencial del Pla Estratègic Mataró 20/22, l’Ajuntament de Mataró està treballant per construir un marc de gestió perquè la ciutat aprofiti totes les oportunitats socioeconòmiques que ofereix el mar. En aquesta línia, i en el marc del projecte BluAct, l’Ajuntament de Mataró ha creat un grup de suport local integrat per entitats com la Diputació de Barcelona, el TecnoCampus, el Consell Comarcal, el consorci del Port de Mataró, i l’associació de petites empreses del Maresme, entre d’altres; amb la voluntat de mobilitzar actors locals i supralocals envers aquest ambiciós objectiu.

[+] Més informació