Dissabte 28 de setembre comença una nova edició del cicle Sortim en família. Els diferents agents culturals de la ciutat dedicats al públic familiar s’uneixen per oferir una programació variada i de qualitat. Fins al 15 de desembre a Mataró es veuran 11 espectacles gràcies a la Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró, la Casa de la Música de Mataró, el Grup Xarxa Mataró, Circulant. Circ en moviment, la mútua Aliança Mataró i AACC Maresme Titelles.

El teatre gestual, el clown i la dansa seran protagonistes de “Rojo”, l’espectacle inaugural del cicle que es podrà veure el 28 de setembre a les 18 h a la plaça de l’Ajuntament.  “Rojo”, de Mireia Miracle ha estat guanyador del premi Circada Off del festival de circ contemporani de Sevilla i premi Zirkòlika a la millor companyia emergent 2018.

La Casa de la Música, un projecte compartit per la Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró, l’Institut Català de les Indústries Culturals de la Generalitat de Catalunya (ICEC) i Visualsonora programen una vegada més el cicle Xics’n Roll que ofereix concerts de grups tribut que adapten les seves presentacions al format familiar i permeten conèixer als més petits de la casa les formacions més importants de la història de la música. En aquesta nova temporada els grups a qui retran tribut seran els The Beatles (diumenge 27 d’octubre) i Queen (Diumenge 24 de novembre), els dos a la Sala Clap.

Circulant, circ en moviment! ha programat per aquesta tardor dos espectacles de circ. El 6 d’octubre serà el moment de veure “El senyor de les baldufes” de la Cia Penélope y Aquiles, un espectacle que es va poder veure en dos destacats festivals del país, la Fira del Trapezi de Reus i la Fira de Circ al Carrer de La Bisbal i que acaba de guanyar el guanya el premi del Públic del Festival Internacional de Circ de Castella i Lleó.  L’altre espectacle es dedicarà a l’aigua. “Els exploradors de l’aigua” de les companyies Pessic de Circ i Claret Clown, és una creació divertida, tècnica i alhora sensibilitzadora, coproduïda per l’ONG Enginyeria Sense Fronteres i CIRCulant, circ en moviment!, que arribarà a la Sala Casal l’Aliança el dia 1 de desembre.

L’AA CC Maresme Titelles programa també tres espectacles a la Sala Casal Aliança. El tret de sortida serà  “La rateta que…” el dia 13 d’octubre. La Companyia B ofereix una versió tendra i divertida  del conte de “La Rateta que escombrava l’escaleta”. La segona cita al Casal de titelles serà el 10 de novembre amb “El follet i el sabater”, un espectacle musical i de titelles i actors, adreçat a nens i nenes a partir de 2 anys amb música de piano en directe, creada especialment per a l’obra. La temporada titellaire es clourà el 8 de desembre amb “Pauuuuu”una divertida invitació a la reflexió, des d’una actitud filosòfica i lúdica sobre la resolució de conflictes. Un espectacle sobre la pau, amb música en directe.

La Xarxa Mataró proposa tres espectacles al Teatre Monumental. Començaran el 20 d’octubre amb “La Via Làctia”, un musical de titelles gegants, manipulats amb la tècnica de la llum negra. La programació continuarà el 17 de novembre amb “La princesa en texans” de la Companyia Sgratta. Una obra de teatre familiar molt divertida i que trenca estereotips. El darrer espectacle serà el “Italino Grand Hotel” de la Companyia La Tal que arribarà al Monumental el 15 de desembre.

Venda d’entrades

Els espectacles del Teatre Monumental començaran a les 18 h, mentre que els espectacles de la Sala Clap i la Sala Casal l’Aliança ho faran a les 12 h.

El preu de les entrades varia en funció de l’organitzador. Els dos espectacles del Xics’n Roll de la Casa de la Música a partir de 3 anys és de 8 € + despeses de gestió l’anticipada i de 10 € a taquilla, mentre que els adults pagaran 10 € + despeses de gestió si la compren anticipadament i 12 a taquilla. Hi ha un pack familiar de 4 entrades que valdrà 25 € + despeses de gestió l’anticipada i 30 € a taquilla. Pels espectacles del Grup Xarxa Mataró, 6 € els socis i qui tingui carnet de família nombrosa i de 8 € l’entrada general. Els espectacles de circ tenen un preu de 7 € l’entrada general i 6 € per als socis i els de titelles de 7 € l’entrada general i 5 € per als socis . A la taquilla del Casal l’Aliança només es pot pagar en efectiu.

A les oficines de la Direcció de Cultura es podran comprar les entrades de tots els espectacles. Es podrà fer de dilluns a divendres, de 9 a 14 h, dimecres de 18 a 20 h i també al web entradesculturamataro.cat. Les entrades dels espectacles del Teatre Monumental també es poden adquirir a la taquilla des d’una hora abans de l’espectacle, mentre que les dels concerts de la Sala Clap es poden comprar al web codetickets.com i des de mitja hora abans a la taquilla.

Les entrades pels espectacles del Casal Aliança de Mataró, també es vendran físicament a les oficines de l’Aliança Mataró (plaça de les Tereses, 22), de dilluns a dijous de les 9 a les 18 h i divendres de les 9 a les 14 h, a la botiga Artijoc i a la llibreria Buc de Llibres, i a la taquilla del Casal l’Aliança des d’una hora abans de l’espectacle. També es poden comprar al web www.quedat.cat. Es poden reservar entrades anticipadament fins una hora abans de l’espectacle a circalcasal@circulant.cat, pels de circ,  i hola@binixiflat.cat, pels de titelles.

El projecte compta amb el suport de l’Aliança de Mataró, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, l’Àrea de Cultura de la Diputació de Barcelona, i la col·laboració d’Artijoc, jocs i joguines; Buc de llibres; Abacus i el web Sortir amb nens.