El Consell de Govern del Consorci del Port, format per la Generalitat i l’Ajuntament, ha aprovat la proposta i calendari d’actuacions de millora de la instal·lació fins al 2021. També s’ha aprovat el nomenament de Margarita Díez com a nova gerent de l’ens

El Consell de Govern del Consorci del Port de Mataró  –format per la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Mataró- ha aprovat aquest dijous, 19 de setembre, la proposta i calendari d’actuacions de millora de la instal·lació fins al 2021, amb una inversió prevista de 5,6 MEUR. L’alcalde, David Bote, i el secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, van explicar la inversió després del Consell de Govern.
Les millores previstes al Port de Mataró corresponen principalment a dues línies d’actuació: la renovació de la infraestructura i dels serveis portuaris, que inclou l’aplicació de mesures de sostenibilitat, d’una banda, i la remodelació de la zona comercial, de l’altra.
 
Pel que fa al primer apartat, les principals actuacions que es desenvoluparan consisteixen en el reforç de l’escullera; els treballs per a reduir l’agitació interior; la renovació del ferm del vial del dic de recer; la renovació de les instal·lacions de la dàrsena esportiva; l’adequació del passeig superior del dic de recer; la reforma del moll de Llevant i la millora de la protecció contra incendis.
D’altra banda, la remodelació de la zona comercial per impulsar l’activitat i millorar la integració amb la ciutat inclourà treballs com l’eliminació dels mòduls en desús; la formació d’un nou passeig comercial; tasques d’urbanització; i millores en els accessos, l’enllumenat i, la senyalèctica.

La nova gerència

Així mateix, el Consell, presidit pel secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, ha aprovat el nomenament de Margarita Díez com a nova gerent del Consorci. Díez és la responsable de la Zona Portuària Centre de l’empresa pública Ports de la Generalitat, i membre del consell del Port de Mataró fins ara. El secretari Gavín ha destacat la seva experiència en el sector portuari. Ha estat escollida per unanimitat i seleccionada entre 52 candidatures presentades.