El Servei d’Ocupació de Mataró (SOM) gestiona la subvenció d’aquest programa de foment de la contractació en empreses adreçat a col·lectius amb especials dificultats d’inserció laboral
El Servei d’Ocupació de Mataró (SOM) posa en marxa una nova edició de la línia de subvencions del programa 30 Plus per a la inserció de 60 persones majors de 30 anys pertanyents a aquells col·lectius que presenten més dificultats d’inserció laboral.
Les empreses que s’hi vulguin acollir han de complir els requisits de la convocatòria actual, gestionar la seva oferta de treball amb el SOM i tenir presents en el procés de selecció a les persones que li siguin derivades des d’aquest servei municipal, per poder sol·licitar una subvenció del Salari Mínim Interprofessional 2019 (1.050 €) o proporcional per als contractes a temps parcial de mínim 6 mesos de durada i màxim de 9 mesos, que estaran sotmesos a una formació a mida del lloc de treball.
Les actuacions ocupacionals que contempla el programa són orientació professional, tutoria i acompanyament en la inserció; prospecció i assessorament d’empreses; experiència professional en empreses i entitats mitjançant un contracte de treball bonificat d’una durada mínima de 6 mesos i màxima de 9 mesos; i adquisició de competències i formació transversal vinculada al contracte de treball d’entre 60 i 150 hores.
Les persones candidates a beneficiar-se d’un d’aquests contractes subvencionats han de pertànyer a col·lectius en situació de risc d’exclusió social; amb baixa qualificació professional; majors de 45 anys en situació d’atur; dones que han patit o pateixen situacions de violència de gènere o altres col·lectius vulnerables.
La subvenció aprovada a l’Ajuntament de Mataró per a la gestió del programa i l’execució de la formació és de 255.345,45 € i està cofinançada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i pel Servei Públic d’Ocupació Estatal.
42 beneficiaris en l’última edició de 30 Plus
La darrera edició del programa 30 Plus, encara vigent i que ja ha finalitzat la seva fase activa de contractació, ha servit per millorar les possibilitats d’inserció de 42 persones que des del SOM s’ha detectat que presentaven situacions especialment vulnerables, de desavantatge social, sense llar, exclusió social i/o risc de patir-la. Aquest enfocament ha requerit d’un treball de tutorització i seguiment dels usuaris més vulnerables. El programa s’ha acompanyat de formació a mida del lloc de treball per a totes les contractacions.
Els sectors d’activitat on han trobat feina les persones beneficiàries han estat molt diversos, com per exemple hostaleria (11), administració (6), jardineria (5), construcció (3) i manipulats (3).