L’Ajuntament va desactivar l’alerta del Pla DUPROCIM ahir a la tarda, un cop finalitzat l’episodi de temporal

Prop d’una vuitantena d’arbres i palmeres, 37 dels quals han hagut de ser talats, han resultat afectats pel temporal de pluja i vent d’aquest dimarts i dimecres. La Via d’Europa, el passeig Marítim, el carrer de Josep Calvet i la ronda d’Alfons X es troben entre els vials més afectats. A la carretera de Cirera, la caiguda d’un arbre va provocar també danys a un vehicle.

A banda dels danys en l’arbrat viari, la Policia Local i altres serveis municipals també han actuat en altres incidències relacionades amb el temporal de vent com el despreniment de part del sostre d’una casa deshabitada al Camí Ral, 460; tanques bolcades; tendals amb perill de caure; un semàfor afectat per la caiguda d’un arbre i senyalització vertical viària doblegada.

Els serveis municipals estan treballant per endreçar l’espai afectat pels desperfectes.

Degut a la situació meteorològica, durant tot el dia d’ahir el Parc Central va estar tancat, així com també els accessos a les rieres de Sant Simó i d’Argentona, i el pas de les Cinc Sènies amb la ronda de Miguel de Cervantes. Avui, tant el Parc Central com els accessos a les rieres, ja s’han reobert amb normalitat.

L’Ajuntament va activar dilluns 9 de setembre a les 18 h el Pla DUPROCIM (Document Únic de Protecció Civil Municipal) i es va desactivar ahir a les 18.30 h, un cop finalitzat l’episodi de temporal. A Mataró es va arribar a cops de vent de 75 km/h.