El Servei d’Igualtat i Ciutadania, l’Aula de Teatre i la Vocalia de Dones de Laia l’Arquera organitzen per quart any consecutiu el taller de teatre i dansa “Dones en Acció”. Les classes es faran del 9 d’octubre al 20 de maig, tots els dimecres de 19.15 h a 21.15 h, al Foment Mataroní. El taller és gratuït i té com a objectius sensibilitzar sobre temàtiques de gènere i aprofundir en una consciència de gènere així com detectar patrons de la cultura patriarcal i disposar d’eines per neutralitzar-los.

Treballar la temàtica de la perspectiva de gènere des del cos significa aproximar-se a la memòria i la vivència personal, desenvolupant un paper de dona creadora que lliga aquest procés artístic amb un procés personal d’apoderament. Aquest curs les classes del taller de “Dones en Acció” es fan els dimecres, al Foment Mataroní, en horari de 19.15 h a 21.15 h.

La professora és Antonella D’Ascenzi amb una llarga trajectòria en el món de la interpretació i la docència. Entre d’altres, D’Ascenzi va rebre una beca de dramatúrgia pel teatre Quarta Paret amb un projecte sobre la violència de gènere i ha dirigit un taller de teatre i dansa amb dones maltractades en el Centre tutelat de Recuperació i Reinserció de la Comunitat de Madrid.

La metodologia de les classes és el desenvolupament d’un recorregut de dansa, teatre, moviment i reflexió sobre els temes proposats. Es tractarà de crear un context educatiu obert al diàleg, la participació, la reflexió i la creació.

Les dones que vulguin apuntar-se en el taller “Dones en Acció” poden enviar un correu electrònic a info.cird@ajmataro.cat, trucar al 93 702 28 12 o anar presencialment al Centre d’Informació i Recursos a les Dones (CIRD) que es troba al carrer de Cosme Churruca, 88.