La Diada Nacional de Catalunya se celebrarà a Mataró amb l’ofrena floral a la plaça de Rafael Casanova, l’11 de setembre a les 10.30 h, que comptarà amb l’actuació del Cor Madrigalista de Mataró i de l’Esbart Dansaire Mestres del Gai Saber. De forma prèvia a la diada, el dissabte 7 de setembre hi ha prevista una ballada de sardanes, a les 19 h a la plaça de Santa Anna, a càrrec de la Cobla Premià. El darrer dels actes és la conferència institucional que es farà el 12 de setembre, al Saló de Sessions, i que porta com a títol “Els valors en joc durant el Procés català” i que va a càrrec del Doctor en Filosofia Ferran Sáez.

La conferència, que és un acte que s’organitza conjuntament amb Òmnium Cultural, anirà a càrrec de Ferran Sáez Mateu (La Granja d’Escarp, 1964). El Doctor en Filosofia per la Universitat de Barcelona (UB), és professor titular de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals de la Universitat Ramon Llull (URL) i va ser director de l’Institut d’Estudis Polítics Blanquerna i coordinador del programa de doctorat Política, Media i Societat de la URL així com professor de doctorat IN3 de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). També és col·laborador de diferents mitjans de comunicació i les seves publicacions han estat mereixedores dels dos premis d’assaig: el Joan Fuster i el Josep Vallverdú. El títol de la conferència, que començarà a les 19 h al Saló de Sessions de l’Ajuntament de Mataró, és “Els valors en joc durant al Procés català”.

El 7 de setembre es farà una ballada de sardanes a la plaça de Santa Anna, a les 19 h, amb la música de la Cobla Premià. I l’11 de setembre l’activitat a Mataró se centrarà a la plaça de Rafael Casanova on es farà la tradicional ofrena floral, a partir de les 10.30 h, amb l’actuació del Cor Madrigalista de Mataró i de l’Esbart Dansaire Mestres del Gai Saber.