Segons informa La Vanguardia, els treballadors de la Residència les Hortensias d’Alella (Maresme) es van manifestar dilluns passat davant la seu de la Fundació Sant Francesc d’Assís a la qual pertanyen per a rebutjar la decisió de la direcció d’imposar un canvi de conveni laboral mitjançant l’article 41 de l’Estatut dels Treballadors.

Els empleats asseguren que aquest canvi portarà més precarietat tota la plantilla de TCAE (Tècnic de Cures Auxiliars d’Infermeria) que actualment és un 80% del total i on gairebé un 88% està a jornada a temps parcial. No obstant això aquest canvi de conveni entenen que empitjorarà els drets laborals que actualment té la plantilla , i acabarà repercutint en els usuaris (persones amb discapacitat intel·lectual) a causa de la major rotació de personal per la congelació de sous i pèrdua drets laborals i socials.

En el centre Les Hortensias atenen persones amb discapacitat intel·lectual, trastorns de conducta i amb necessitats de suport generalitzat.

Avui a la redacció ens ha fet arribar les fotografies de la manifestació i el comunicat que publiquem a continuació i que explica la seva reivindidació:

El passat 25/4/2019 la direcció de la Fundació Sant Francesc d’Assís va convocar al comitè d’empresa a una reunió extraordinària per comunicar la mesura q havien pres unilataralment. El comitè d’empresa, format per 6 membres de la UGT i 3 de CCOO va acudir a la citació; allà ens van comunicar que mitjançant l’article 41 del Estatut dels treballadors, la decisió irrevocable de fer un canvi de conveni. Actualment el centre Les Hortènsies aplica el conveni de Sanitat Privada i l’empresa ens abocaria al de Disminuïts psíquics en residències i centres de dia. La part social va manifestar el seu desacord amb aquesta decisió perquè la considerem injusta, ja que des de fa més de 30 anys s’aplica el conveni de Sanitat Privada i l’activitat del centre no ha canviat. Si bé és cert que atenem a persones amb discapacitats físiques i psíquiques i intelectuals, l’estructura del centre és 100% sanitaria. La part social i l’empresa van acordar un període de negociacions per arribar a un posible acord pel canvi de conveni. El passat 15/7 es va tenir la última reunió sense cap tipus d’acord i l’empresa comunica a la part social que a partir del 23/9 comunicarà a cada treballador, individualment, la decisió presa del canvi de conveni q serà efectiva el proper 1 d’Octubre. Així mateix, els membres del comitè es van comprometre a fer una assamblea decisòria per si s’accepta o es judicialitza el canvi. La part social rebutja aquest canvi perquè és un conveni que precaritza molt als treballadors, ja q porta més de 9 anys congelat en salari i condicions socials, i sobretot a la plantilla de TCAI, que actualment és un 80% del total i on el 88% de la mateixa està a jornada a temps parcial amb contractes de 24 hores setmanals. Així mateix, creiem que aquest canvi de conveni repercutirà en els usuaris perque portarà més baixes i més rotació de personal i, al final, malauradament, els afectats són els usuaris. Així mateix el passat 15/7 els treballadors del centre es van manifestar a la porta de Can Torras per rebutjar el canvi de conveni. La manifestació va ser recolzada per la UGT, no així per CCOO.

Galeria Fotos: