Aquest matí a la Ciutat de la Justícia de Barcelona s’han concentrat els treballadors de l’empresa Ombuds Seguretat per a denunciar que aquesta empresa no els han pagat ni la nòmina de juny ni la paga extra d’estiu. La no remuneració del treball d’aquests vigilants afecta 8.000 famílies en tota Espanya, a Catalunya afecta la majoria dels gairebé 300 empleats que l’empresa de seguretat. Els treballadors estan en vaga des del 16 de juliol per a reivindicar que l’empresa els pagui el que els deu. La vaga l’han convocat tres sindicats, ADN Sindical, ATES i SPS

Segons informa Crònica Global, entrar a la Ciutat de la Justícia de Barcelona aquest dilluns és més complicat que mai. La vaga indefinida dels vigilants de seguretat de l’empresa Ombuds ha obligat els responsables de la institució a tancar una de les dues entrades que disposa l’edifici per falta de personal.

Només el 15% dels treballadors que s’encarreguen de forma habitual dels filtres de seguretat segueixen en els seus llocs de treball. Pel que es concentra tota l’activitat a la porta situada en Gran Via i es manté clausurat l’accés per avinguda Carrilet. Cal tenir en compte que com l’edifici no està catalogat com un servei públic essencial a Catalunya i s’ha quedat al marge dels serveis mínims que ha fixat el departament de Treball de la Generalitat en el marc de la protesta laboral.

Les cues han estat la tònica dominant al llarg del matí i han coincidit amb la protesta dels vigilants d’Ombuds. Mig centenar de persones s’han acostat fins a la Ciutat de la Justícia per a denunciar la seva situació laboral, ja que el grup controlat per la família Cortina i el fons estatunidenc JZE no els ha abonat ni la nòmina de juny ni la paga extra de mitjan juliol. Alguna cosa que esperen que es repeteixi amb la retribució de juliol.

Els treballadors insisteixen que reconèixer la fallida de forma voluntària és indispensable. No la pot instar la plantilla perquè la direcció, encapçalada per Rodrigo Cortina, es va acollir a la fi de juny al preconcurs de creditors, fet que li dóna tres mesos prorrogables a quatre per a buscar un soci extern que li atorgui l’anhelada pilota d’oxigen econòmic que els garantiria el seu futur.

La primera opció que va intentar la cúpula va ser negociar amb la banca amb la qual havia treballat fins avui perquè els obrís de nou les línies de finançament del circulant. Santander, CaixaBank, Bankia i Crédit Agricole li van donar la seva negativa la setmana passada, tal com va informar Alternativa Sindical. L’entrada d’un soci extern, així mateix, es planteja com una opció remota davant la situació econòmica i el conflicte laboral que està obert en Ombuds.

El 26 de juliol tenen prevista una altra concentració, aquesta vegada en l’Estació de Sants.