Els Capgrossos de Mataró descarreguen el primer 3 de 9 amb folre de la temporada en la Diada Castellera de Les Santes.  En l’actuació s’han vist dos castells de gamma extra, les dues torres de nou amb folre i manilles dels Castellers de Vilafranca i dels Minyons de Terrassa

La Diada Castellera de Les Santes 2019, celebrada a la plaça de Santa Anna, ha deixat dos castells de gamma extra. Han estat les dues torres de 9 amb folre i manilles dels Castellers de Vilafranca i dels Minyons de Terrassa.

La colla amfitriona, els Capgrossos de Mataró, ha descarregat el primer 3 de 9 amb folre de la temporada en la segona ronda. Els blaus han començat l’actuació amb el 5 de 8, la catedral, i en tercera ronda han completat  la torre de 8 amb folre.

La torre de 9 amb folre i manilles dels Castellers de Vilafranca ha estat la primera de la temporada i el primer castell de gamma extra que s’ha vist avui a la plaça de Santa Anna. Els verds l’han descarregada en segona ronda, en una actuació on també han completat el 3 de 9 amb folre i han carregat el 4 de 9 amb folre. Aquest castell ha fet llenya just després que l’anxaneta el coronés.

Els Minyons de Terrassa, per la seva banda, també han completat el castell de gamma extra en segona ronda. Han començat l’actuació amb el 3 de 9 amb folre i l’han acabada amb un 5 de 8, després d’un intent desmuntat del 4 de 9 amb folre.

Les tres colles han finalitzat la jornada amb un pilar de 7 amb folre.

Com cada any, abans de l’inici de la Diada, els Capgrossos han fet un pilar en record de la jove castellera Mariona Galindo, que va morir ara fa 13 anys, davant de la Basílica de Santa Maria.

IMATGES

Fotografies: David Lloveras Mir