Del 19 al 29 de juliol, hi haurà 13 punts d’informació i atenció oberts durant 78 hores. Els objectius d’aquestes accions són sensibilitzar sobre el sexisme en espais de lleure, especialment en activitats d’oci nocturn i a favor d’unes relacions lliures, respectuoses i igualitàries i evitar les agressions sexistes, racistes i LGTBIfòbiques

La regidora d’Igualtat, Feminisme i LGTBI, Marisa Merchán, acompanyada per les regidores de Cultura, María José Pérez, i de Promoció de la Salut, Laura Seijo, ha presentat avui 19 de juliol la campanya “No” és “No” Cap agressió sexista! en un dels punts informatius que s’instal·len amb motiu de la Festa Major de Les Santes 2019. Enguany aquesta campanya de prevenció amplia el missatge de forma que amb el lema “No callem, de festa respecta” s’incorpora el rebuig a les agressions LGTBI i s’apel·la a la responsabilitat col·lectiva.

En aquesta edició, del 19 al 29 de juliol, els punts d’informació que són uns mòduls retolats amb la campanya comunicativa, s’instal·laran en 13 moments i espais de la Festa Major de Les Santes i comptaran amb tres professionals especialitzades en aquestes situacions.

 

A banda de la campanya comunicativa, que compta amb diferents materials de suport com díptics, polseres, cartells, ventalls, adhesius i samarretes, també s’han organitzat sessions formatives específiques adreçades a les persones que de forma voluntària o bé remunerada treballen per les festes. Entre aquestes persones que s’han format hi ha agents cívics i agents de salut que col·laboren repartint informació i donant suport a la campanya així com personal que treballa a les barres.

En aquesta edició, dues persones que treballen amb el programa de Plans d’Ocupació de l’Ajuntament, també s’han format per informar als comerços sobre les accions de sensibilització que es portaran a terme durant Les Santes 2019. També des de l’Oficina Jove s’han fet xerrades de sensibilització adreçades a les persones joves participants dels espais joves, dels cursos de formació en el lleure, i dels següents casals d’estiu: l’Escola Camí del Cros, els casals gestionats per l’Associació infantil i juvenil Enlleura’t i el casal d’estiu de l’esplai Olla de Grills.

El Centre per a la Igualtat i Recursos per a les Dones (CIRD) comptarà amb els seus professionals de guàrdia els caps de setmana del 20 i 21 de juliol així com el darrer cap de setmana de juliol, el 27 i el 28.

Per Les Santes, no et perdis la festa

Per aconseguir una Festa Major segura també hi ha d’altres aspectes que cal tenir en compte i són els següents:

  • Evitar el vidre i les llaunes, que el dia 25 de juliol a la nit estaran prohibits en la zona de la Nit Boja.
  • Respectar la figures i evitar els cotxets en els actes multitudinaris.
  • Utilitzar els lavabos públics; protegir-se de la pirotècnia i beure amb moderació.