Del 25 al 29 de juliol els petits de la casa tornaran a gaudir d’una programació d’espectacles de qualitat i per a tots els gustos al nou Parc Central. Aquest any l’activitat s’enfila a la part alta del Parc, als voltants de la Casa Capell per guanyar un espai amb més ombra, més verd i més còmode tan pel públic com per les diferents companyies que hi actuaran

Durant aquests cinc es faran cinc espectacles a l’escenari principal de diferents estils (circ, clown, dansa, teatre musical…), però també hi haurà un espai de jocs a càrrec de Pinxo Carbassó, un espai de dibuix i pintura dinamitzat per alumnes de l’Aula de Teatre de Mataró, el Tangram Espai de moviment per a nadons amb la companyia Dans Invitro, un racó de contes a càrrec de les Biblioteques de Mataró i animació musical amb la Bandarra de La Llàntia. Aquestes activitats es faran cada dia de 18 a 21 h.

La novetat d’enguany és la Carpa Caputxeta, amb capacitat per a 200 persones, que durant Les Santes acollirà a les tardes espectacles de titelles amb la companyia Binixiflat i també dues sessions golfes de l’estrena del nou espectacle de l’Alba Sarraute, “Desvariacions d’Otel·lo”.  A Mataró es farà l’estrena oficial d’aquesta obra de la clown maresmenca.

D’entre la programació de l’Espai Familiar de Les Santes 2019 hi destaca la presència dels belgues The Primitives, que arriben a Mataró amb un espectacle de carrer divertit que ha voltat per mig món, “Three of a kind” i que van guanyar  el premi al Millor espectacle de carrer al Festival Internacional Teatro y Artes de Calle de Valladolid.

També es podrà veure “Conseqüències” de la companyia Moveo, espectacle guanyador del premi Moritz de la Fira Tàrrega 2017.

Enguany es presentarà la segona producció de l’Aula de Teatre i Origens Produccions, “Cop de rock”. El projecte està liderat per un trio de luxe amb una gran experiència en el teatre musical: l’actor mataroní Marc Flynn, el director musical i actor Dídac Flores i l’actriu i coreògrafa Desireé Moreno. La companyia està formada per ha actors joves de Mataró, però també d’altres indrets de Catalunya i compta amb la col·laboració especial de l’actor i músic mataroní Genís Mayola.