Els treballs a la ronda de Josep Tarradellas han començat avui i es dividiran en dos trams. Paral·lelament, la companyia continua construint el nou dipòsit de la ronda de Bellavista que es preveu finalitzar l’últim trimestre de l’any.

Aigües de Mataró ha començat avui dilluns les obres a la ronda de Josep Tarradellas per instal·lar l’últim tram de canonades que connectaran el nou dipòsit de la ronda de Bellavista amb la xarxa d’abastament d’aigua.

En aquesta ocasió s’aprofitaran les obres per millorar la xarxa de clavegueram i ampliar la xarxa de reg. També es renovarà i millorarà l’enllumenat de la ronda per part de l’Ajuntament.

Les obres es dividiran en dues fases. Les afectacions a la primera fase, entre el passeig de Ramon Berenguer III fins al carrer de Sant Joan Bosco, començaran el 8 de juliol i quedaran enllestides a l’octubre. La segona fase, entre el carrer de Sant Joan Bosco i la plaça del Camí de Traià, començarà a l’octubre i finalitzarà al febrer de 2020, segons les previsions dels tècnics.

Els treballs a la ronda de Josep Tarradellas es dividiran en trams amb l’objectiu de minimitzar l’afectació als veïns i a la circulació. Durant l’execució de la primera fase (entre Ramon Berenguer III i Sant Joan Bosco) es mantindrà pels turismes el sentit de baixada per la zona de l’aparcament  però la circulació en sentit de pujada quedarà tallada a l’alçada del passeig de Ramon Berenguer III i fins al carrer de Lluís el Pietós, alçada on es recuperaran els dos sentits de circulació de la ronda.

Durant l’execució de les obres es permetrà l’accés als guals i als negocis de forma restringida, les zones de càrrega i descàrrega quedaran deshabilitades i les places d’aparcament de mobilitat reduïda es reubicaran als punts més propers possibles. Els carrers adjacents a l’obra funcionaran en cul-de-sac i els contenidors d’escombraries es reubicaran en zones properes degudament senyalitzades.

Els recorreguts alternatius per evitar la zona afectada circulant amb vehicle, així com totes les afectacions de l’obra, es poden consultar a la web: dipositbellavista.mataro.cat

Afectacions a la ronda de Bellavista

A partir del 26 d’agost es reprendran les obres a la ronda de Bellavista. El tram entre el carrer de Burriac i la plaça del Camí de Traià quedarà tallat al trànsit.

La circulació a la rotonda (pl. del Camí de Traià) estarà permesa excepte els dies de treball de pavimentació i l’accés al carrer de Burriac es mantindrà obert.

La finalització prevista per a les obres en aquest tram serà entre els mesos d’octubre i desembre. Tot i que posteriorment als treballs de canalització s’haurà de realitzar la reurbanització dels entorns del dipòsit i el parc.

Construcció del nou dipòsit i zona verda

La construcció del nou dipòsit de capçalera de 7.000 m3 de la ronda de Bellavista avança a bon ritme. Actualment s’estan construint les parets de la infraestructura, que en alguns trams arriben als 8 metres d’alçada i superen el metre d’amplada per tal de suportar la pressió i el volum de l’aigua. Es preveu finalitzar les obres  de construcció al llarg de l’últim trimestre de l’any i posteriorment s’urbanitzarà el parc que s’ubicarà a la part superior del dipòsit.

La construcció quedarà integrada en una nova zona verda i d’esbarjo a la ronda de Bellavista. Serà un espai totalment obert i adaptat a persones amb mobilitat reduïda que inclourà una plaça central, una zona de grades i nova il·luminació. La construcció del parc, de 12.000m2, preveu mantenir el nombre existent de garrofers i la plantació de gairebé un centenar d’arbres més de diferents tipus.

El nou dipòsit, previst en el Pla Director de l’Aigua 2011-2025, permetrà augmentar la reserva d’aigua de la ciutat, millorar la qualitat del servei i garantir el subministrament d’aigua pròpia.