Les Santes Esportives del 2019 se celebren del 10 al 28 de juliol amb una programació que inclou 34 actes de les vessants d’exhibició, participació i competició esportiva. La Travessa al Port (21 de juliol) arriba a la 28a edició i la Cursa Popular (28 de juliol) a la 41a edició que són els actes organitzats exclusivament per la Direcció d’Esports de l’Ajuntament que alhora dona suport a clubs, entitats i associacions esportives per a la celebració de la resta d’activitats.

La regidora d’Esports, Beatriz Delgado, ha presentat avui 4 de juliol la programació de Les Santes Esportives 2019 a la platja del Varador. En total són 34 activitats que van des del 10 al 28 de juliol, la majoria distribuïts entre els caps de setmana del 13, 14 i 20, 21 de juliol. D’aquesta forma quan comença la programació cultural i festiva, el 24 de juliol, només resta la celebració de la 41a Cursa Popular el 28 de juliol, i el 27 de juliol el Torneig d’Hoquei Herba i les fases finals del VIII  Open Ciutat de Mataró Billar a Tres Bandes.

Els actes del Mulla’t per l’Esclerosi Múltiple, per coincidència amb el calendari, s’inclouen en la programació de Les Santes Esportives i la ciutadania podrà participar fent metres en les piscines del Centre Natació Mataró, la Piscina Municipal , El Sorrall i la Unió Recreativa Laru.

Les disciplines esportives són molt diverses i van des de la 4a regata de la lliga de llagut català, al pàdel, patinatge artístic, tir amb arc, petanca, futbol sala, rugbi, twirling, hoquei herba o gimnàstica artística, entre moltes altres. Les modalitats també són diverses i en la programació hi ha exhibicions, tornejos, curses i caminades. L’objectiu és aconseguir la màxima participació en tots els actes i posar de manifest que Mataró aposta, també per Festa Major, per l’esport i per la salut de tota la ciutadania. Es calcula que es mobilitzen 9.000 esportistes durant aquests dies, sense comptar els espectadors.

 

Programa específic

Totes les activitats, competicions, exhibicions i jornades es recullen, per segon any consecutiu, en una programació específica perquè tothom que vulgui participar disposi de tota la informació necessària. La informació també es pot trobar al web de l’Ajuntament de Mataró: www.mataro.cat

La Diputació de Barcelona, Aire de Vallromanes, Sano Center Mataró, Voluntaris per al Futur, Mataró Parc, Mataró Bus, Centre Atlètic Laietània, Port de Mataró i SPAS són els col·laboradors de Les Santes Esportives 2019.