Del 6 al 18 de juliol Mataró tornarà a acollir aquest festival amb la presència d’artistes de prestigi internacional.

El concert inaugural de Festival Internacional d’Orgue de Mataró, el 6 de juliol és l’habitual audició de Raúl Prieto, director artístic del festival. En aquesta ocasió oferirà un concert ben variat en el qual interpretarà una escena dels Àngels de l’òpera Hansel i Gretel, però també Bach i Alexandre Guilmant.

La segona cita del festival serà l’11 de juliol amb “Els colors del Bàltic” a càrrec de Liene Andreta Kalnciema. Liene és una de les organistes letones més espectaculars de la seva generació, que s’ha guanyat un ampli reconeixement internacional. Tocarà peces de Bach, però també de compositors letons del segle XX.

El quart concert anirà a càrrec d’un vell conegut del festival, Ben Van Oosten, que tocarà el 14 de juliol. Aquest músic holandès és un dels grans organistes europeus i ha estat homenatjat en tres ocasions per la Societat Acadèmica d’Arts, Ciències i Lletres de París. A Mataró tocarà Bach, Mendelssohn i Widor.

El 16 de juliol, la Basílica de Santa Maria veurà una altra cara nova al festival, Wayne Marshall, organista britànic. Marshall és el director principal de la WDR Funkhausorchester de Colònia, i organista i artista associat del Bridgewater Hall i a Mataró combinarà la interpretació de Vierne, Bach i Bossi, entre d’altres, amb improvisacions.

El festival es clourà el dijous 18 de juliol amb “Sardanes de concert arreglades per a orgue i tenora”, a càrrec del duet format per Àlex Vila, tenora i Pau Riuró, orgue. Un concert sorprenent en el qual el públic podrà escoltar de manera diferent clàssics catalans com el “Sant Martí del Canigó” de Pau Casals, el “Girona m’enamora” i una fantasia sobre “El cant dels ocells” de Francesc Civil.

 

Visites guiades a l’orgue

 L’orgue Monumental de Santa Maria és l’instrument musical històric més gran construït en tallers catalans, amb 4.557 tubs (d’1 centímetre a 6 metres d’alt) que ocupen l’espai equivalent a un edifici de 3 plantes. En aquesta 8a edició del Festival les visites s’han renovat amb un nou format que inclou el multimèdia. Les visites guiades gratuïtes de la mà de Raúl Prieto es podran fer el 7 de juliol a les 17 i 18 i el 12 de juliol a les 17 h. Cal reservar plaça a l’Oficina de Turisme de Mataró (La Riera, 48) Tel. 93 758 26 98 i a turisme@ajmataro.cat

 

Les entrades

A excepció del concert inaugural, la resta de recitals professionals seran de pagament amb la voluntat de cuidar el confort dels assistents i de posar en valor el festival. Les entrades, que tindran un preu simbòlic de 3 €, es podran adquirir a través del web www.entradesculturamataro.cat, a les oficines de la Direcció de Cultura i, des d’una hora abans, als espais de concert.

Podeu consultar tota la programació al web www.fiorgue.com