Segons informa La Vanguardia, el 14 de juny els Mossos de la comissaria de Mataró van detenir a tres homes de 37 i 30 anys de nacionalitat georgiana i un home de 34 anys de nacionalitat lituana, dues d’ells amb antecedents i veïns de Barcelona, com a presumptes autors d’un robatori amb força en domicili, un robatori amb violència, dos delictes lleus de danys i dos delictes de lesions lleus comeses a Mataró

Els fets van succeir al voltant de les 12.00 h del mateix dia quan una de les víctimes va accedir al seu domicili. En obrir la porta va sorprendre dos homes a l’interior, regirant la seva casa. Ràpidament la dona va tancar la porta amb clau i va baixar al carrer per a demanar ajuda i telefonar a la policia.

Els lladres, en quedar tancats dins del domicili, van fugir saltant pel balcó del pis del costat i van trencar la porta d’accés al domicili, a l’interior del qual es trobava la seva propietària. Una vegada dins els lladres li van arrencar violentament el telèfon per a evitar que alertés a la policia. Els dos homes van sortir del pis i van fugir escales avall. En sortir al carrer un tercer home els esperava dins d’un cotxe, van pujar i van fugir ràpidament del lloc.

Un testimoni presencial que va veure fugir als dos homes en el cotxe, va alertar a dues patrulles de policia que passaven pel lloc en aquest moment i va indicar als agents les dades sobre el vehicle en fugida. Immediatament una patrulla va seguir el vehicle i va aconseguir interceptar-lo. En el moment de detenir el vehicle, els ocupants van tirar per la finestra un utensili casolà per a obrir portes. En el registre del vehicle es van localitzar diners en efectiu sostrets del primer domicili.

Paral·lelament, i gràcies a la col·laboració ciutadana, l’altra patrulla va poder obtenir la informació necessària per a demostrar la seva participació en els fets i detenir-los. Les víctimes, que van ser agredides pels lladres per a poder fugir, van sofrir lesions de caràcter lleu. El diumenge 16 de juny els tres detinguts van passar a la disposició del jutjat de guàrdia de Mataró, el qual va decretar ingrés a la presó per als tres.