Mataró ha constituït el nou Consistori, format en aquest mandat pels cinc partits que van obtenir representació a les eleccions del 26 de maig. David Bote ha estat reelegit alcalde en el seu segon mandat i després d’obtenir la majoria absoluta dels vots dels regidors. El nou Govern municipal el formaran els 13 regidors del PSC i els 2 d’En Comú Podem, després de l’acord signat avui abans del Ple de constitució

Mataró va celebrar dissabte 15 de juny al migdia el Ple de constitució del nou Consistori sorgit de les eleccions municipals del passat 26 de maig, que ha suposat la reelecció de David Bote Paz (PSC) com a alcalde de la ciutat.

David Bote Paz, reelegit alcalde de Mataró

L’elecció de l’alcalde-president s’ha realitzat mitjançant la votació dels candidats presentats pels cinc partits que van obtenir representació en les darreres eleccions municipals. David Bote ha rebut 15 (PSC i En Comú Podem) dels 27 vots emesos pels regidors. D’aquesta manera, ha estat escollit alcalde de la ciutat per majoria absoluta dels vots.

L’alcalde investit afronta el seu segon mandat. Primer edil des de l’any 2015, quan va entrar a formar part de l’Ajuntament de Mataró, és el cinquè alcalde de la democràcia a Mataró. La presa de possessió de l’alcalde s’ha simbolitzat amb la recepció del bastó del Govern de la ciutat i la imposició d’una banda de color vermell amb l’escut brodat, tal i com està estipulat en el Reglament d’Honors i Distincions de l’Ajuntament.

Abans de realitzar-se l’elecció de l’alcalde han pres possessió del càrrec els regidors que formaran part del Ple durant aquest mandat 2019-2023. Aquests són els 27 regidors que formaran part dels diferents grups municipals:

  • PSC-CP (13): David Bote, Laura Seijo, Núria Moreno, Miquel Àngel Vadell, Maria Luisa Merchán, Juan Carlos Jerez, Elizabet Ruiz, Francisco Javier Gomar, Maria Beatriz Delgado, Anna Villarreal, Daniel Hurtado, Maria José Pérez i José Antonio Ricis.
  • ERC-MES-AM (8): Francesc Teixidó, Anna Salicrú, Joaquim Camprubí, Rosa Guanyabens, Carles Porta, Soraya El Farhi, Ignasi Bernabeu i Teresa Navarro.
  • En Comú Podem (2): Sergio Morales i Sarai Martínez.
  • Junts per Mataró (2): Alfons Canela i Isabel Martínez.
  • C’s (2): Cristina Sancho i José Antonio Molero.
Regidores i Regidors del Consistori Mandat 2019-2023

Tant la presa de possessió dels regidors com l’elecció de l’alcalde han estat conduïdes per la Mesa d’Edat, presidida per Rosa Guanyabens –el membre de més edat del consistori– i amb Carles Porta –l’edil més jove– com a vocal, assistits pel secretari general de l’Ajuntament.

Rosa Guanyabens i Carles Porta, membres de la Taula d’edat