A finals d’aquest mes l’Arc Cafè Cultural abaixarà la seva persiana definitivament, segons han informat els propietaris. Un nou local que abandona Mataró per la limitació a 12 concerts l’any

Fa 11 anys l’Arc Cafè Cultural va tancar les seves portes, per un altre motiu, com que no s’hi podien dedicar tot el temps i l’esforç necessari per desenvolupar el negoci. Però aquesta vegada i arran d’una denúncia d’un veí, a final de mes abaixarà la persiana per anar a una altra ciutat. No és el primer cas que succeeix, ja en 2016 l’Atzucac i El Públic van tancar per raons similars.

L’Ajuntament s’ha pronunciat al respecte la cap de l’àrea de Desenvolupament Econòmic i Territori de Mataró, Mireia Ràfols, segons informa el TotMataró. Afirma que “s’ha de buscar l’equilibri entre permetre que hi hagi activitats atractives a la ciutat i el dret al descans dels veïns”. També reconeix que “la normativa de la ciutat és restrictiva i que tard o d’hora s’haurà de revisar”. De fet, “la llicència de cafès concert o de bars musicals només es dóna a locals ubicats en les zones on no hi ha un ús residencial intens”. Per la qual cosa els establiments al centre de la ciutat i a les barriades no poden obtenir la llicència per fer més de 12 concerts a l’any.

Mireia Ràfols deixa clar que si s’obre la porta a una política més permissiva per donar llicències al nucli urbà, els establiments hauran d’estar molt condicionats perquè no pertorbin el descans de la gent, cosa que s’aconseguiria amb unes bones obres d’insonorització i dobles portes.

En l’actualitat, el Bar L’Escorxador i el Cafè de Mar són els únics locals que sobreviuen a aquesta normativa.