L’escriptor Albert Pera a l’edat de 90 anys ha mort avui, segons han confirmat Cultura Mataró en el seu compte de Twitter

Aquesta tarda mitjançant el compte de Twitter de Cultura Mataró hem sabut de la mort de l’escriptor, poeta, mestre, periodista i llibreter Albert Pera. Nascut el 1929, va promoure la llibreria i papereria Argent Viu durant més de 25 anys. També va ser un dels primers professors de català a Òmnium Cultural. El mataroní era reconegut a tot Catalunya per premis com el Ciutat de Benicarló, el Ciutat de Tarragona i L’Art de les Lletres Catalanes de Granollers.

De fet, el seu èxit literari el va fer publicar, l’any 1994, una recopilació de poesies descriptives de cadascuna de les poblacions del Maresme sota el títol d'”Entre els pins i el mar'”. La llengua catalana ha estat el centre de totes les activitats professionals d’Albert Pera. L’any 2011 va ser distingit per Òmnium Cultural de Mataró per la seva tasca constant, de tota una vida; pel seu treball i pel seu amor a la nostra llengua i cultura. Tal i com va destacar l’entitat, la trajectòria d’Albert Pera, sempre vinculada des de l’activisme al món de les lletres.

El desembre de l’any passat el Club d’Opinió Jaume Llevina, en col·laboració amb Òmnium i la revista Valors li van organitzar un homenatge ciutadà, a on va ser la seva última aparició pública.