Estarà instal·lada del 7 al 16 de juny i hi haurà 126 atraccions, dues de les quals seran noves: el Passatge del terror i l’Skylab, una atracció clàssica només apta per als més valents que torna a Mataró renovada després d’estar uns anys sense venir

El nou Parc Central acull a partir d’aquest divendres 7 de juny una nova edició de la Fira d’Atraccions i la Fireta de Primavera, que ocupen una superfície de 9.000 m2. Es tracta d’una de les cinc fires més grans de Catalunya.

La Fira, que enguany tindrà lloc fins al diumenge 16 de juny, ocupa l’espai firal, l’esplanada de Josep Reniu i Calvet i la plaça de la Música, al nou Parc Central. Hi haurà 126 atraccions i casetes de fira, distribuïdes en funció del públic a qui s’adrecen (infants o adults).

A més a més de les atraccions clàssiques de sempre, com el tren de la bruixa o les pistes d’autos de xoc, hi hauran dues atraccions noves: l’Skylab, una atracció clàssica només apta per als més valents que torna a Mataró renovada després d’estar uns anys sense venir, i el Passatge del Terror.

La Fira estarà oberta divendres i vigílies festius fins a les 3 h; dilluns 10 de juny i dimecres 12 de juny  fins a les 24 h i, la resta de dies, fins a les 23h. Pel que fa a l’horari d’obertura, s’avança mitja hora respecte anys anteriors. Així doncs, els dies laborables la Fira obrirà a les 17 h i, els caps de setmana i festius, a les 16.30 h.

Promocions especials

Dimecres 12 de juny se celebrarà un dia amb promocions especials, iniciativa emmarcada en el conveni de col·laboració que signen anualment la Direcció de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Mataró i el Gremi d’Industrials Firaires de Barcelona i Província per organitzar la Fira d’Atraccions. Durant aquesta jornada, s’aplicaran descomptes del 50 % en el preu dels tiquets de les atraccions.

Durant el dijous 13 de juny –en aquest cas durant el matí, de 10.30 a 13.30 h-, la fira d’atraccions s’obrirà en exclusiva per a les escoles d’educació especial. L’objectiu d’aquesta iniciativa és que els infants i joves amb discapacitats físiques, sensorials i psíquiques de les escoles d’educació especial i centres especials de treball de Mataró puguin gaudir d’una jornada de fira adaptada a les seves necessitats. Els centres participants són l’escola Les Aigües, l’escola l’Arboç i el Centre Especial de Treball CEO de la Fundació Maresme.

Fireta de Primavera

La Fireta de Primavera, que queda ubicada al passeig de la Ciutadania del parc, aplega una trentena d’expositors, amb una variada oferta d’artesania i articles de regal.

Zona de bars i actuacions musicals

Els bars i restaurants estaran instal·lats a la plaça d’Honorat Vilamanyà i Serrat, a l’interior de l’antic Parc Central. Hi haurà 10 bars i restaurants, que obriran els divendres i vigílies de festius fins a les 3 de la matinada, i la resta de dies fins a la mitjanit. Els caps de setmana obriran a partir de les 11 h.

Pel que fa a les actuacions musicals, el 12 de juny a les 21 h hi ha prevista la del Grup d’havaneres Barca de Mitjana.

Mobilitat, afectacions al trànsit i protecció civil

Els aparcaments públics de la plaça de Granollers i del Camí de la Geganta allargaran els seus horaris per adaptar-se a la Fira.

Els dies en què es preveu més afluència de públic, els festius i vigílies de festiu, si cal i és necessari quedarà tallat al trànsit el tram de l’avinguda del Corregiment de Mataró, entre la plaça d’Espanya i la ronda de Mossèn Jacint Verdaguer, sense afectar la sortida de vehicles de l’aparcament.

Les fires disposen d’un punt d’assistència sanitària ubicat a l’edifici de les oficines de fires.

“No” és “no”

La campanya “No” és “No” Cap agressió sexista! també arriba aquest any a la Fira d’Atraccions. En concret, s’instal·larà un punt informatiu per prevenir i atendre les agressions sexistes i sexuals els dies 7, 8, 9, 14 i 15 de juny, en horari nocturn de 22 h a 4 h, en la zona de les escales que comunica el Passeig de la Ciutadania amb l’esplanada de sorra de l’Espai Firal. L’objectiu d’aquest punt, on treballaran tres experts en violències masclistes de la Fundació Àmbit Prevenció, és donar informació sobre les violències sexuals i els recursos que existeixen en aquest àmbit, oferir un espai segur en aquells casos d’agressions o primers indicis de violències i també activar el protocol en cas de necessitat.