L’Agència de Suport i Serveis a les Entitats de l’Ajuntament de Mataró organitza un concurs de fotografies a Instagram, relacionat amb les activitats festives i lúdiques que realitzen les associacions de Mataró, ja siguin actes que les entitats organitzen o hi participen, i també relacionat amb les tasques de les persones que realitzen voluntariat a Mataró. Tal com ja es va organitzar al 2017 i en la mateixa línia, l’objectiu del certamen és promoure i visibilitzar els valors de l’associacionisme i el voluntariat, així com també fomentar la participació i la cohesió per dotar la ciutat d’un teixit associatiu més ric. Les fotografies es poden publicar fins al 30 de setembre

Les fotografies que mostrin activitats de les entitats han d’usar l’etiqueta #FemMataro2019 i les fotografies que mostrin tasques de voluntariat han d’usar l’etiqueta #FemVoluntariat2019. En el primer comentari o en el títol de la fotografia s’ha d’esmentar @agencia_entitats_mataro, aquest és el perfil a Instagram de l’Agència de Suport i Serveis a les entitats i des d’on s’impulsa el concurs.

Cal apuntar que les fotografies poden ser d’esdeveniments realitzats a Mataró o d’esdeveniments celebrats a fora de la ciutat. En aquest últim cas, cal que en la fotografia hi quedi reflectit l’origen mataroní de l’associació.

Les fotografies es poden penjar fins al dia 30 de setembre de 2019, tot i que no és obligatori que estiguin realitzades durant aquest període. No s’acceptaran fotografies etiquetades fora de les dates establertes.

Hi ha 5 categories, incloent la participació a títol individual i col·lectiva. Els 5 premis tenen una dotació de 100 €:

  • Millor fotografia que mostri el calendari festiu i activitats lúdiques de les associacions de Mataró. La fotografia ha d’estar feta des del perfil d’Instagram d’una entitat i anar acompanyada de #FemMataro2019.
  • Millor fotografia que mostri el calendari festiu i activitats lúdiques de les associacions de Mataró. En aquest cas, la fotografia ha d’estar feta per una persona a títol individual i anar acompanyada també de #FemMataro2019.
  • Millor fotografia que mostri el voluntariat a Mataró. La fotografia ha d’estar feta des del perfil d’Instagram d’una entitat i anar acompanyada de #FemVoluntariat2019.
  • Millor fotografia que mostri el voluntariat a Mataró. La fotografia ha d’estar feta per una persona a títol individual i anar acompanyada de #FemVoluntariat2019.
  • I finalment, la fotografia més votada pel jurat popular. Fotografia que tingui més vots emesos i més “m’agrada”.

 

La composició del jurat compta amb Marga Cruz, fotògrafa professional, com a presidenta del jurat. En formen part també Lluís Rugama i Josep Raventós, vinculats al món de la fotografia; i Miquel Lleixà, membre del Grup de Foto Havana.

Entre totes les fotos rebudes, el jurat en seleccionarà fins a un màxim de 50. Els mesos d’octubre i novembre de 2019 les fotografies seleccionades seran exposades als Centres Cívics de Cabot i Barba, Molins, Rocafonda, Pla d’en Boet i Espai Gatassa. El lliurament de premis es realitzarà en el transcurs de la Festa del Voluntariat que se celebrarà a finals de novembre de 2019. La data concreta es publicarà properament.