“Return to Mount Kennedy” i “Amazigh, 4.167” són els films que es podran veure en la 3a Mostra de Cinema de Muntanya de Mataró el dies 6 i 13 de juny, respectivament. El Foment Mataroní acull per tercer any consecutiu aquesta iniciativa organitzada per l’Agrupació Científico-Excursionista de Mataró (Agrupe) i la Unió Excursionista de Catalunya de Mataró (UEC) amb el suport de l’Ajuntament de Mataró. Les entrades s’entreguen a canvi de donacions a Càritas de Mataró de productes com oli, llet, llegums, sucre o una aportació monetària voluntària. Enguany s’ha organitzat, com a novetat, un concurs d’Instagram

La regidora d’Esports en funcions, Marisa Merchán, i Toni Cruanyes (Agrupe) i Dani Tavares (UEC) com a membres de la Comissió de la Mostra de Cinema de Muntanya han presentat avui, 29 de maig, la 3a Mostra de Cinema de Muntanya de Mataró. En aquesta edició els documentals que es projectaran són “Return to Mount Kennedy” el 6 de juny, a les 20 h, i el 13 de juny es podrà veure “Amazigh, 4.167” a les 20 h. Les entrades són tiquets d’invitació a canvi d’una donació d’algun dels següents productes: oli, llet, sucre, lleguts cuits o una aportació monetària voluntària destinada a Càritas Mataró. El 6 de juny es farà una presentació de la Mostra de Cinema i en la projecció del 13 de juny hi haurà una taula rodona sobre les curses d’ultra trail.

“Return to Mount Kennedy”

Eric Becker, EUA. 2018 (80’)

Gran Premi 2018 i Premi Boreal al millor guió. Aquest documental explica, a través dels fills dels dos protagonistes, com l’any 1965 Jim Whittaker va ser el primer americà en pujar a un cim remot del Yukon, una expedició que també comptava amb Robert Kennedy, germà del president i que també va ser assassinat.

“Amazigh, 4.167”

Alicia Almiñana i Eduard Jornet. Catalunya, 2017 (50’)

En Jamal i en Hamid són dos joves Amazighs que viuen a la vall de l’Imlil, prop de Toubkal, i que participaran per primera vegada, amb l’apadrinament d’Eduard Jornet, a la cursa ultra trail que es celebra cada any a la zona.

Una de les novetats d’enguany és la posada en marxa d’un concurs d’Instagram en el que tothom que vulgui podrà participar-hi, de l’1 de maig al 10 de juny, amb fotografies relacionades amb la muntanya amb el #concursfotografia_mcmm19. El nom de la persona guanyadora s’anunciarà l’11 de juny a través del compte d’Instagram de la pròpia Mostra de Cinema que és @mcmm_concurs_fotografic.

El jurat del concurs està format per membres de la secció de FotoCine UEC Mataró i el premi de la persona guanyadora serà lliurat el 13 de juny, just abans del passi de la pel·lícula.