A partir del dissabte 1 de juny les sales d’exposicions de Can Palauet exposaran el resultat de Ping – Pong, un projecte del M|A|C (Mataró Art Contemporani) que ha plantejat una correspondència entre alumnes de 5è de primària de l’escola Montserrat Solà amb quatre artistes contemporanis de diferents àmbits

Durant el curs 2016-2017, el M|A|C va treballar amb “El relat d’una exposició”, un projecte pilot amb alumnes de 5è de primària de les escoles Angeleta Ferrer i Montserrat Solà de Mataró, en el qual els nens i nenes van rebre l’encàrrec de comissariar una exposició d’art contemporani per a les Sales d’exposicions de Can Palauet. A partir de l’èxit de la iniciativa les responsables del M|A|C, aquest curs, han iniciat una experiència derivada d’aquest projecte amb la mateixa filosofia, però un altre format: posar a l’abast de les nenes i nens noves maneres d’apropar-se a l’art i llenguatges contemporanis, i als artistes, a través d’establir-hi una correspondència, inicialment postal, i després presencial.

El projecte s’ha plantejat com a correspondència entre quatre artistes consolidats o de renom i els nens i nenes de 5è. Cada artista feia arribar una carta a l’escola per correu postal i els convidava a fer una proposta artística. Després de diverses correspondències els artistes han anat visitant els alumnes per compartir l’experiència.

Els quatre artistes que han participat a Ping – Pong són: Isabel Banal, Joan Fontcuberta, Núria Güell i Pere Llobera. El projecte, dirigit, produït i coordinat pel M|A|C, ha comptat amb la complicitat de l’educadora especialista Susana Bacardí  (Escola Montserrat Solà).

Des de l’1 de juny al 7 de juliol a Can Palauet es podrà veure el resultat del projecte, vídeos de les correspondències i documentació del procés, i els artistes aportaran algunes de les seves obres.

L’exposició comptarà amb activitats complementàries com ara visites guiades a la mostra a càrrec dels propis alumnes i artistes i un campionat de ping pong el 7 de juny. També hi haurà servei educatiu destinat a alumnes de p5, primària, ESO, batxillerat i grups concertats.