La Taula d’Entitats de Cerdanyola (TEC) uneix esforços per celebrar la Mostra Gastronòmica i Intercultural de Cerdanyola. Una vintena d’entitats participen en aquesta trobada que serà un aparador de la riquesa gastronòmica i cultural del barri amb més diversitat d’orígens de la ciutat, ja que el 36,14% de la població amb nacionalitat estrangera de Mataró viu a Cerdanyola. Aquesta mostra, que se celebra el 2 de juny al Parc de Cerdanyola dins el programa de la Festa Major del barri, esdevé el punt de trobada i intercanvi de totes aquestes cultures que conviuen al territori. La Mostra es realitzarà al Parc de Cerdanyola

Els participants d’aquesta Mostra Gastronòmica i Intercultural de Cerdanyola són: Asoc. Cultural de las Mujeres de Tambacounda Senegal, Ass. Catalana d’Empresaris Xinesos del Tèxtil i Confecció, Ass. Cultural de Cerdanyola, Ass. Dones Africanes Musu Kafo, Ass. Gent Gran de Cerdanyola, Ass. Hidaya Orientació, Ass. per al Desenvolupament de la Dona Africana Sonikara, AV de Cerdanyola, Casal del Barrio de Cerdanyola, Círculo Flamenco Andaluz, Club d’Escacs Cerdanyola, Ñodema Kafo. Associació Sandaga, Col·lectiu Migrades, Associació Yamathul Khadiya de Mataró, Associació Social i Cultural Oñondivepa de Paraguay, Col·lectiu Equatorians de Mataró, Col·lectiu Argentins del Maresme, Casal Municipal de la Gent Gran Oriol Batista i Associació Planeta.

Enguany s’ha dissenyat un programa divers que inclourà paradetes de les diferents entitats, tastets gastronòmics, demostracions de danses típiques, representacions teatralitzades, tallers i jocs com l’aualé, entre d’altres.

Està previst poder degustar tastets de gran diversitat culinària: bissap, gingebre, caldereta, sardines, te i pastes marroquines, fhanketis, chicha morada, papa a la huancaina, aperitiu de causa, alfajores, thiackry, empanades, chipa guazu, rebujito, gaspatxo andalús, guatita, pernil fumat, empanades argentines, entre d’altres. I tot això a preus molt populars, a 1 € el tast de beguda o 2 € el tast de menjar.

El treball conjunt de la TEC, la Comissió de la Festa Major de Cerdanyola, la col·laboració de l’Associació de Veïns de Cerdanyola i la dinamització de l’Agència de Suport i Serveis a les Entitats de l’Ajuntament de Mataró, fan possible que es pugui celebrar l’esdeveniment que enguany celebra el seu 10è aniversari, consolidant-se plenament en l’oferta cultural i festiva de la ciutat.

Aquesta activitat s’emmarca en la Festa Major de Cerdanyola, que comença el dia 28 de maig i s’allarga fins al 2 de juny. La Mostra Gastronòmica i Intercultural també s’inclou en el programa Maig Intercultural de l’Ajuntament de Mataró, un cicle que aplega tot tipus d’activitats entorn a les diferents cultures de la ciutat i la convivència entre totes elles, amb motiu de la celebració del Dia Internacional de la Diversitat Cultural, el 21 de maig.