El director gerent de la Fundació El Maresme, Albert Vidal, i la regidora de Cultura en funcions, Núria Moreno, han presentat aquest matí els diferents actes de Les Dissantes, que arriba a la setena edició. La tarda – nit del 20 de juliol a l’Escenari Espigó, ubicat al Passeig Marítim al costat del Centre de Natació Mataró, hi haurà activitats infantils, la tradicional flashmob, una marató de concerts entre els quals destaca Buhos i una nova activitat, un Escape Room Outdoor

Abans de la festa i per anar fent boca, diumenge 2 de juny, en el marc de la 6a Caminada de l’Escola l’Arboç, es farà la presentació del “Jo sóc com tu”, la cançó que cada any ballen milers de persones en una multitudinària Flashmoob i que en aquesta ocasió la signen Buhos.

Des de les 17.30 h fins ben entrada la matinada s’aniran succeint activitats diverses amb l’objectiu d’apropar la discapacitat a la societat, al voltant d’una gran festa solidària carregada de valors, on les persones amb discapacitat intel·lectual són les grans protagonistes. Al vespre es farà el Macro Escape Room Outdoor amb la col·laboració de Cubik. Aquesta nova activitat farà activar l’enginy dels més desperts. També hi haurà esports a la platja amb la col·laboració de Sports Funatics i activitats i jocs infantils, amb el popular conta- contes d’en Santi.  A les 20.30 h serà el moment de la Flashmob Dissantes, amb la interpretació en directe del “Jo sóc com tu” a càrrec de Buhos.

A  les 21 h començaran els concerts i el sopar amb en Santi, amb l’acompanyament de les cançons d’Òscar Torres, conegut com “el cantautor rumbero”. És un especialista a explicar històries quotidianes, vivències i problemes socials al ritme del ventilador.  Prendrà el relleu la cantautora madrilenya La Otra que convidarà el públic mataroní a degustar les seves lletres iròniques i crítiques, però també intimistes. Els següents en pujar a l’escenari seran els Valira, el nou projecte del guitarrista de La Raíz, Juan Zanza. A Mataró presentaran la seva mescla de rock i rap, amb detalls electrònics. A partir d’aquí arribarà el gran moment de la nit amb l’actuació de Buhos que torna a les Dissantes amb la intenció d’oferir de nou les seves dosis de bon rotllo, festa i reivindicació, com ho va fer a les Dissantes del 2016. Amb el seu darrer disc, “La gran vida”, la banda de Calafell s’ha convertit en un dels grups festius de referència del país.  La festa acabarà amb Anganga, un grup de versions capaç de repassar des del funk dels 80 a la música actual, passant pels clàssics del rock i els ritmes llatins.

Les activitats són gratuïtes i  la recaptació a les barres i a través dels elements de merchandatge seran destinats a fer front a les despeses de la mateixa activitat i en cas de superàvit, a projectes per la millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual.

La Festa solidària estrena un perfil d’instagram, @dissantes, amb la intenció de compartir en comunitat tota la informació amb imatges i continguts de la  festa.

La Fundació el Maresme és una entitat d’iniciativa social sense afany de lucre amb més 50 anys de recorregut que promou i impulsa la inclusió social i la millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual de la comarca del Maresme i de les seves famílies. La Fundació procura donar resposta a les necessitats i demandes d’aquest col·lectiu organitzant una àmplia xarxa de serveis i centres que ofereixen una atenció amb continuïtat.

Podreu consultar tota l’activitat de la festa als webs de Les Dissantes i de Les Santes