La Biblioteca Pompeu Fabra, Can Boet – Centre de patrimoni arqueològic i natural i la Casa Capell han programat una quinzena d’activitats per celebrar la Setmana de la Natura. La Setmana de la Natura, que se celebra de l’1 al 9 de juny, pretén organitzar i donar visibilitat a activitats vinculades a la natura per conscienciar sobre la importància de tenir cura del territori i per commemorarel Dia Mundial del Medi Ambient.

Les biblioteques públiques de Catalunya i la Xarxa DocAmbCat commemoren per la seva banda el dia Europeu dels Parcs (24 de maig), però enguany s’han afegit a la celebració de la Setmana de la Natura. És per això que finalment aquesta eixampla les dates i oferirà activitats del 24 de maig al 9 de juny.

Can Boet – Centre de patrimoni arqueològic i natural ha programat diverses activitats entre les que destaquen dues sortides a càrrec Xavier Escobar , “Ocells dels parcs urbans de Mataró” el dissabte 1 de juny i “Ocells dels espais semioberts de Mataró” el diumenge 2 de juny, a través d’un itinerari des de Can Portell Vell fins a Sant Martí de Mata. També s’ha programat l’activitat familiar “Remeis casolans amb herbes: fem sabor” el dissabte 25 de maig i una exposició sobre el Parc de la Serralada Litoral amb visites guiades per a escoles i grups.

La Biblioteca Pompeu Fabra oferirà per primera vegades activitats dins la Setmana com ara una hora del conte especial (21 de maig), l’exposició del concurs fotogràfic del Parc de la Serralada de Marina, un aparador cultural i una mostra documental, un espai creatiu (8 de juny) i una exposició del Parc de la Serralada de Marina. L’activitat més destacada serà “La Biblioteca, porta del Parc”, una passejada guiada per descobrir les Cinc Sènies i el Turó de Mata a càrrec de Cristina Chaves de l’Escola de Natura del Corredor, el 25 de maig a les 10 h.

Per la seva part la Casa Capell ofereix una passejada als boscos madurs de Mataró el 19 de maig de la mà de Josep Maria Llorach i dos tallers: “Toca, toca!” que permetrà veure i tocar la gran biodiversitat del planeta a càrrec de l’entomòleg Sergi Romeu (26 de maig) i “l’ús d’extractes vegetals a l’hort i al jardí” amb Phoenicurus (6 de juny).

Com a novetat d’aquest any, el col·lectiu de biblioteques públiques i centres de documentació ambientals (DocAmbCat) proposen un concurs per sensibilitzar sobre la importància de la lectura i el coneixement en l’àmbit de la natura i el medi ambient. El concurs consisteix en compartir fotografies a Instagram d’alguna de les activitats de la Setmana afegint el hashtag #LlegeixNatura i #SetmanaNatura. Els guanyadors optaran a diversos premis com és el cas de lots de llibres, una estança d’una nit de cap de setmana o una sortida naturalística amb un guia expert, entre d’altres.

Consulteu totes les activitats aquí.